Kicsiknek kicsiktől

Írtam már korábban arról, hogy a divatnak ma már több jelentése van. Nemrég egy butikos ismerősömmel pont erről beszélgettünk. Ő már nagyon régóta utazik divatiparban, saját, jól menő kis butikja van 10 éve. Kereskedőként sok mindent tud az iparról, a gazdasági tényezőkről, így hát szívesen hallgattam a tapasztalatait. Szerinte az ő sikerében nagyon sok minden szerepet játszik, kezdve azzal, hogy igazi kereskedő vére van. Nagyon ért az eladáshoz, és meg kell mondjam, hiteles is benne. Tehát ha rádbeszél egy darabot, hogy vedd meg, valószínűleg nem fogod megbánni, mert olyan körültekintéssel segít minden vendégének, ami nem enged hibához vezetni. Azonban azt ő is elismerte, hogy mindez nem elég. Illetve, pár évtizeddel előtt talán elég lett volna, de ma már nem.

A felgyorsult világ, fejlődő technológia, óriási tömegipar átírta a divat szabályait is. Ma már hetente jönnek ki új kollekciók, új trendek, új márkák, amikkel lépést kell tartani. Régen éveken keresztül egy-egy ruhatípus, márka vagy szabás volt a menő, most meg, egy szezon végén dobhatod ki a rózsaszín szőrmédet!

A beszélgetésünk végülis arra terelődött, hogy az élet más aspektusaiban is jönnek-mennek ma a trendek. Ilyenek például a munka világában a trendek. A cafeteriás rendszerek nem annyira régen jöttek divatba: ez azt jelenti, amikor a munkáltató béren kívüli juttatásokkal, szolgáltatásokkal egészíti ki a jövedelmet. Ezek közül a SZÉP kártyától gondolom már mindenki hallott, azonban a leginkább feltörekvő megoldás, az egyre népszerűbb autó lízingelés, vagy autók tartós bérlése.

Kiderült, hogy a butikosom férje dolgozik is ilyen autó kiadással, bérbeadással a cégén belül. Illetve, van egy szolgáltató akit megbízott a munkahelye a bérelt autók ügyeinek intézésével, és ez nagyon bejött mindenkinek. Ez lenne az : flottakezeles.hu/hitel-lizing-tartos-berlet-afa.html

A céges autó szerintem is szuper dolog, viszont szinte semmit nem tudtam ezelőtt a témáról. Azt, hogy mi a különbség hitel, lízing és tartós bérlet között, azt konkrétan erről az oldalról tudtam meg. Illetve az ÁFA visszaigénylését is a különböző bérleti szerződések, szolgáltatások után. Annyira megtetszett ez a munkaügyi “trend”, hogy elhatároztam, elbeszélgetek erről a munkahelyemen is néhány emberrel. Vevők lennének-e erre? Van-e erre igény cégen belül?

Mindenesetre, ha nektek privát bérlés, vagy céges bérlés miatt kérdésetek van, vagy ügyintéző kell, akkor szerintem keressétek őket bizalommal. Szimpatikus bennük, hogy kifejezetten kisebb cégek, vállalkozások részére értékesítik a szolgáltatásaikat, így nagyon tudják, hogy kisebb összegek havonta beleölve egy autóba az könnyen érvágás is lehet egy kisebb bevételű, mondjuk Bt. számára. Kis és középvállalkozóként nem lehet elherdálni a pénzt, spórolni kell, amin csak lehet, a fejlesztés érdekében.

A flottakezeles.hu-nak van egy emailben kérhető levélsorozata, amiben nagyon sok hasznos dolgot leírnak a bérléssel kapcsolatban. Ehhez nem kell mást tenni, mint feliratkozni a hírlevelükre, és ezáltal ingyenes leckéket olvashatunk a témában. Blogjuk is van, amit szoktak frissíteni a bérléssel kapcsolatos aktualitásokról, például jogi ügyekről, új rendeletekről. A tanulás a legfontosabb, én is ezt teszem, de hamarosan már be is vihetem az ügyet szerintem a munkahelyemre. Szerintem örülnének neki!