A csapatépítés trendi!

A divat szó hallatán a legtöbben először a kifutókon sok esetben erőteljesen megkérdőjelezhető és megbotránkoztató göncökben vonagló kiéheztetett gazellákra gondolnak. Persze, akadnak már tervezők, akik a testpozitív modelleket részesítik előnyben, a java azonban még mindig salátán és vízen éli mindennapjait. Bármennyire is szeretem az elegáns öltözeteket, nem tudok szimpatizálni az ilyen (csont)kollekciókkal és koncepcióval.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy nem csak egy ruha lehet trendi, hanem sok más dolog is. Például tárgyak, kiegészítők, technológiai vívmányok, vagy épp szokások. Ennek megfelelően azt is lehet mondani, hogy a csapatépítő tréningek manapság igencsak divatosak. A multinacionális vállalatok itthoni elterjedésével gyorsan népszerűvé váltak ezek az események, mára pedig már a kis-és középvállalkozásoknál is rendszeresek az efféle közösségi megmozdulások. De mire is jó ez?

A csapatépítő tréningek lényege, ahogy az a nevében is szerepel az, hogy csapatot építsen. A különböző ötletes, akár szakmai játékok, programok során az adott terület dolgozói feloldódhatnak, kiengedhetik a gőzt és a közös problémák megoldásával, közös lazítással, mulatással és új élményekkel mélyíthetik a kapcsolatukat, ami természetesen a további közös munkára hihetetlenül jótékony hatással tud lenni.

A csapatépítést megszervezhetjük magunk is egy kis “guglizás” és “jutyubozás” után könnyedén, azonban a nagy népszerűségre való tekintettel sokan specializálódtak ilyen rendezvények szervezésére és lebonyolítására. Közülük kiemelkedik a https://balatonpro.hu/csapatepites/ , amely számos programlehetőséget kínál a csapatépítésre vágyóknak, ráadásul nem máshol, mint az ország gyöngyszemében, a Balatonon! Sokaknak önmagában már egy közös pancsolós nappal is beérnék, azonban a BalatonPRO csapata számos izgalmas lehetőséget kínál.

Ha Balaton, akkor hajózás!

Talán a leginkább kézenfekvő dolog egy balatoni csapatépítés esetében egy jó vitorlázás. Gondoljunk csak bele, megannyi kiosztandó feladat, az irányításhoz pedig bizony jól össze kell hangolni minden elemet, különben az a hajó nem arra fog menni, amerre mi szeretnénk… Mindez összekötve a csodás tihanyi panorámával, egy kis fürdőzéssel és napozással és kész egy szuper, élményekkel teli nap.

Ez azonban még korántsem minden. Lehetőség van ugyanis SUP-os, vagyis stand up paddle-ös programokra is, amelynek során egyrészt kicsit fizikálisan is megmozgathatjuk a kollégákat – irodisták esetében ez kimondottan jó lehet – másrészt különböző szórakoztató ügyességi és gyorsasági játékokat van lehetőség kipróbálni.

Nem kisebb népszerűségnek örvendhet a sárkányhajózás, ahol ugyebár a dobos által adott ritmusnak megfelelő tempóban kell az evezőknek egyszerre húzni. Ezzel is elősegítve azt, hogy a munkatársak jobban odafigyeljenek egymásra és persze, hogy a program végén jól le is fröcsköljék egymást. Igazán akkor lehet érdekes ez a program, ha összejön két hajónyi ember és beindul a versenyszellem. Kisebb csoportok részére éppen ezért megfelelőbb alternatívát nyújthatnak a kenuk, kajakok vagy csónakok.

És mi van ha félek a víztől?

Gond egy szál se, a https://balatonpro.hu/csapatepites/ oldalán erre is találunk megoldást, hiszen a Balaton partján nem csak a fürdőzők kedvében lehet járni. Lehetőség van quad túra keretében lebonyolított csapatépítőkre, szórakoztató ügyességi játékokkal. Ezen kívül természetesen télen sem áll meg az élet, hiszen igény szerint belső helyszínen is megszervezésre kerülhetnek a megrendelt csapatépítős csomagok.

Végeredményében tehát teljesen mindegy, hogy kinn vagy benn, vízen vagy szárazföldön, hajóban vagy SUP-on, a lényeg, hogy együtt legyen a banda, hiszen az így szerzett közös élményekből építkeznek azok az emberi kapcsolatok, amik alapjaiban meghatározzák a közös munka menetét. Szóval ha kell egy kis lazítás és plusz motiváció, irány csapatot építeni, de tüstént! Végtére is, van olyan divat, amit érdemes követni…