A divat nagyon sok mindenre adhat megoldást

Az egyik legjobb barátnőm egy divatüzletben dolgozik eladóként, és gyakran szoktam bent lenni nála, ha van egy kis szabadidőm a meló és az óvoda között. Legutóbb azonban nem volt olyan felhőtlen jó kedvem, ugyanis az óvónénik jelezték, hogy a kislányomnak Kittinek nem igen mennek a formák rajzolása, és lehet, hogy ezért majd problémái adódhatnak az iskolakezdésnél. Persze még nincs olyan hatalmas baj, de mégis zavart a dolog, és kicsit szégyelltem is magam, hogy én ezt miért nem vettem észre.

Épp ezt ecseteltem Sárának, amikor egy hölgy, aki épp az üzletben nézelődött egy cetlit nyomott a kezembe, amire a következőket írta: finommotorika-grafomotorika fejlesztése-íráselemek gyakorlása-iskola előtt. Hirtelen azt se tudtam mit mondjak, mivel ehhez a hosszú üzenethez még egy weboldal címet is csatolt, ez pedig a szilvia-logopedia.hu volt. Végül a hölgy közölte, hogy nézzek szét ezen az oldalon, ő is innen rendelt fejlesztő könyvet a kisfiának és nagyon sokat segített nekik az iskolakezdésnél.

Mikor hazaértünk Lilivel, fel is néztem gyorsan az oldalra, ahol a finommotorika és grafomotorika fejlesztésére, és az iskola előtti íráselemek gyakorlására a Látogatás a vonalak birodalmába című fejlesztő könyvet találtam. Egyébként az oldalon nagyon sok információt megtudtam és kicsit mérges is voltam az óvónénikre, hogy így rám hozták a frászt, ugyanis megtudtam, hogy semmi gond nincs Lilivel, az ő korában még teljesen normális, ha ezek a funkciók nem olyan fejlettek, de mindenképpen érdemes és hasznos, nagyobb figyelmet fordítani rá.

Ezért is döntöttem úgy, hogy megrendelem a Látogatás a vonalak birodalmába című lektorált kiadványt, ahol szórakoztató és játékos módon tudjuk fejleszteni ezeket a készségeket. Már egészen 5 éves kortól lehet használni és a feladatok fokozatosan nehezednek, aminek azért örültem, mert alapvetően Lili nagyon félénk kislány így bőven ráfér, hogy legyen sikerélménye, hogy egy kicsit megjöjjön az önbizalma mire bekerül az iskolapadba.