A diákmunka sosem fog kijönni a divatból

A divat mindig változik. Ha megnézzük, hogy évekkel ezelőtt mi volt a divat és mit talált az akkori kor szépnek, akkor lehet egyes ruhákon el is csodálkoznánk. Az idő előrehaladtával az ember ízlése folyamatosan változik. Az észrevehető akkor is, ha csak a saját öltözködésünket nézzük meg. A mi saját öltözködési stílusunk és folyamatosan változik. Míg tinédzserként szerettük a rövidebb és többet mutató ruhákat, addig felnőttként 30 plusz évesen már nagy valószínűséggel nem ez a helyzet. Komoly adunk és ennek következtében az öltözködésük és tükrözi azt, hogy hogyan gondolkozunk.

Ha divatosak szeretnénk lenni és folyamatosan a trendet követni, akkor bizony évenként cserélhetjük le az egész ruhatárunkat. Ilyen esetekben a fast fashion ruhákat vásároljuk, amik nem tartósak és hosszú ideig nem lehet hordani őket. Ennél sokkal jobb, ha kialakítjuk a saját stílusunkat és az alapján vásárlunk. Ilyenkor megéri minőségibb darabokat választani, amik ugyan drágábbak lehetnek első ránézésre. Viszont ha belegondolsz, akkor ezeket a ruhákat sokkal több évig fogod tudni hordani, mint a fast fashion darabokat. Ennek köszönhetően az értéke így sokkal több.

Divatosak nem csak úgy lehetünk, ha mindig az adott év divatját követjük. Ennél sokkal önazonosabb és divatosabb tud lenni, ha magunk döntjük el, hogy milyen lesz a stílusunk. Ez nagyobb magabiztosságot is adhat nekünk illetve kifogunk tűnni a tömegből. A fast fashion darabok egyébként sem állnak mindenkinek ugyanolyan jól, ezért ha ezeket választanánk, akkor sem biztos, hogy divatosnak néznénk ki. Amennyiben biztosra szeretnél menni és jól kinézni, akkor válaszd a saját stílusod, az sokkal nyerőbb lesz.

Diákként nagyon sok fajta stílust kipróbáltam, főként a szüleimnek köszönhetően. Sosem akarták pontosan megmondani mit csináljak, inkább csak terelgetni szerettek volna. Viszont ahogy idősödtem már saját magamnak szerettem volna mindent megvenni, amire szükségem van. Ezért úgy döntöttem, hogy diákmunkát vállalok. Az interneten nagyon sok fajta diákmunka megtalálható, ezért nem is volt kérdés, hogy először itt fogok szétnézni.

Több iskolaszövetkezet oldalát is megnéztem, hiszen nem volt még pontos elképzelésem arról, hogy milyen munkát szeretnék vállalni. Minden létező diákmunkát megnéztem, amihez nem kell tapasztalat és akár azonnal kezdhető. Több helyen is találtam ilyen munkákat, viszont a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán találtam meg mindent, amire szükségem volt. Sok helyen a weboldal hiányos olyan szempontból, hogy nem tartalmaz elég információt és a diákmunka leírások sem térnek ki minden fontos részletre, mint pl. kell-e hozzá tapasztalat, pontosan milyen elvárások kellenek hozzá és mi lenne a pontos feladat. Ezek hiányában eldönteni sem tudom, hogy elszeretném-e vállalni, ezért inkább olyat kerestem, ahol ezek mind megvannak. A TopiWork-nél ebben nem kellett még csalódnom.

A honlapjuk nagyon jól létre lett hozva, könnyen átlátható, egyszerűen használható és nagyon informatív. Minden olyan információt tartalmaz, amire egy diáknak szüksége lehet. Még a munkavállalás pontos lépéseit is meg lehet tudni a weboldalról. Ebből is látszik, hogy ők valóban úgy szerették volna létrehozni a honlapjukat, hogy a lehető legtöbb segítséget nyújtsa a diákmunkát vállalni akaró diákoknak. Ha nem így lenne, akkor nem foglalkoztak volna azzal, hogy ezeket az információkat a holnapon is feltüntessék. Ez volt talán az első dolog, ami nagyon megtetszett náluk és valószínűleg ezért is esett rájuk a választásom.

Már csak azért is, mert a honlapjukon még bejegyzések is találhatók, amik szintén tudnak segítséget nyújtani a diákoknak. Ezekből a cikkekből megtudhatják, hogy hogyan készüljenek fel egy állásinterjúra, milyen kérdésekre számíthatnak és hogyan jelenjenek meg. Ezen kívül még arról is tudomást szerezhetnek, hogy milyen a munkahelyi etikett, hogyan tudnak felkészülni erre és mire figyeljenek majd, ha megkapják az első diákmunkájukat. Ha mindez még nem lenne elég, akkor abban is segítséget nyújtanak, hogy hogyan írj jó motivációs levelet, aminek köszönhetően biztosan befognak hívni egy állásinterjúra. Mint látható, nagyon sok mindenben segítenek a diákjaiknak, ezért ha szükséged lenne ilyen jó tanácsokra, akkor mindenképp látogass el a TopiWork oldalára, ahol szinte minden kérdésedre megkaphatod a választ.

Ha már az oldalon jársz, akkor láthatod, hogy nagyon sok diákmunka közül tudsz választani. Amennyiben nem szeretnél elköteleződni és csak néha érsz rá az iskola mellett, akkor az alkalmi munkák között lehet érdemes keresgélned. Ha van valami olyan terület, ami jobban érdekel esetleg tudásod is van hozzá, akkor ezekben a munka kategóriákban lehet érdemes keresgélned. A TopiWork-nél több ilyen kategória is megtalálható: gazdasági, műszaki, IT, HR & Marketing. Ha ezeken a területeken tanulsz esetleg a felsőoktatásban, akkor mindenképp nézz szét ezek között a munkák között. Még vannak egyéb munkák is, illetve fizikai munkát is lehet vállalni rajtuk keresztül.

Ha cégként szeretnél diák munkaerőt a csapatba, akkor erre is van lehetőség. Ehhez nem kell mást tenned, mint felkeresni a weboldalukat és ott tájékozódni a részletekről. A megadott elérhetőségeiken pedig azokra a kérdéseidre is megkaphatod a választ, amiről a honlapon nem volt szó. Azoktól a cégektől már olvashatsz visszajelzést, akik a TopiWork-el együtt dolgoznak. Ezekből a véleményekből az derül ki, hogy velük a közös munka nagyon gördülékeny és egyszerű. Mindig nagyon felkészültek, rugalmasak illetve jó jelölteket választanak a cégek számára. Persze a végső döntést a cég fogja meghozni, hogy kivel szeretnének együtt dolgozni, viszont ha alkalmas jelölteke küldenek, akkor senki sem rabolja a másik idejét és a legjobbat tudják kiválasztani.

Mi az, ami miatt megéri cégeknek iskolaszövetkezetekkel együtt dolgozni?

Ha diákokat alkalmazol, akkor nem kell az adminisztrációval és a bérszámfejtéssel foglalkoznotok. Ezeket az iskolaszövetkezet elvégzi helyettetek. Emellett járulékmentesen foglalkoztathatók a tanulók és a vállalkozás a diákok körében is ismertebb lehet. Ami még szintén pozitívumként említhető, hogy költségként a szövetkezet által kiállított számla elszámolható. Ezekből szerintem már nagyon jól látszik, hogy mennyire jó dolog és megéri diákokat foglalkoztatni. Ha te is szeretnél élni ennek minden előnyével, akkor mindenképp nézz szét a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalán, ahol nagyon sok hasznos információt megtalálsz. Nem csak cégként, de diákként is.

Amennyiben A TopiWork csapatát választod, akkor nem kell attól aggódnod, hogy a szövetkezet nem lesz rugalmas, megbízható és felkészült. Ezeket mind megkaphatod náluk és ami még ennél is jobb, hogy nagyszerű diákmunkákat kínálnak, amiknek köszönhetően releváns szakmai tapasztalatot is szerezhetsz.

Ha már diákként is saját magadnak szeretnéd megkeresni a zsebpénzed, esetleg félre szeretnél tenni a későbbiekre, akkor mindenképp érdemes lehet elgondolkozni a diákmunka vállaláson. Természetesen ha a tanulmányaid mellé be tudod illeszteni.

Nézz szét a TopiWork Iskolaszövetkezet diákmunka kínálatában és csapj le a jobbnál jobb munkákra!