Így vagyok mindig divatos, anélkül, hogy sokat költenék

Mindig is fontos volt számomra az öltözködés, érdekel a divat világa, és szeretek csinos lenni. Nyilván ez az önbizalmamhoz is hozzájárul, hiszen mindenkinek jól esik, ha megdicsérik a külsejét. Elsősorban ugyanakkor magamnak szeretnék megfelelni, és olyan ruhákat hordani, amikben jól érzem magam és azért trendi is maradok. Ehhez viszont sok pénzre van szükség, ha csak nem találsz valami kiskaput.

Szerencsére találtam egy jó megoldást!

Ez pedig nem más, mint a secondhand ruhavásárlás! Már évek óta szinte csak turkálókban vásárolok, viszont az utóbbi időben szerencsére már az online térben is elkezdtek megjelenni. Számtalan használt ruha webshop van már, néhány közülük pedig óriási választékkal is rendelkezik, legyen szó bármely kategóriáról!

Miért jobb egy használt ruha webshop, mint egy fast fashion bolt?

Többek közt azért, mert míg a hagyományos turkálók már tele vannak emberekkel, akik elkapkodják előled a jobb darabokat, addig egy ruha webshop csak azokat jeleníti meg előtted, amik még fixen elérhetőek, ráadásul így a választék is jóval szélesebb.

Nem kell a boltban rengeteg időt eltöltenem azzal, hogy megkeressem a számomra megfelelő ruhát, egyszerűen csak beírom a keresőbe amit szeretnék, és már ott is van. Rengeteg szempontból, például szín, méret, anyagösszetétel és ár alapján is tudom szűrni a keresést, így sokkal gyorsabb a vásárlás. Ezzel a módszerrel azt is ki tudom kerülni, hogy olyan dolgok kerüljenek a kosaramba, amikre valójában nincs szükségem.

Arról nem is beszélve, hogy ha használt ruha webshopból vásárolunk, azzal a környezetünkért is teszünk valamit. Számtalan dokumentumfilm van arról, hogy készülnek a fast fashion üzletekben árusított ruhák, és én egyszerűen nem szeretném ezt a kizsákmányoló, és pazarló iparágat támogatni.

Ezen felül a használt ruhák, már kiállták az idő próbáját, így jobb minőségűek is, mint amit a plázában vennék.

Személyes kedvencem

A kedvenc használt ruha webshopom, amiben tényleg minden megtalálható amit keresek, a DressPack. Itt nem csak a választék kiemelkedő, de ár-érték arányban is a legjobb, amit valaha láttam. Több ruhát rendeltem már innen, amik mindig kifogástalan állapotban voltak. Tévhit, hogy egy használt ruha csak gyűrött és szakadt lehet, sok közülük olyan, amin egyáltalán nem látszanak a használat nyomai. Többször kérdezték már tőlem, hogy hol vettem a ruháimat, és mindig meglepődnek a válaszon, hogy egy secondhand ruha webshopból rendeltem.

Amikor pedig azt is megkérdezik, mennyi volt, pláne tátva marad a szájuk. Ezen az oldalon nagyon gyakran vannak akciók, méghozzá nem is akármilyenek, így tényleg nagyon olcsón tudok hozzájutni minőségi ruhákhoz. Több olyan ruhát is rendeltem már, ami nagy, ismert márkás, és nagyon jól is funkcionál. Bár soknak van egy enyhe vintage hatása amiatt, hogy régebbi széria, de ez nekem külön tetszik. Szeretem ezt a vonalat, és mostanában trendi is. A ruhák közt olyanok is megtalálhatók amiket még sosem hordtak és teljesen új darab, egyszerűen csak például nem volt jó a méret arra, aki rendelte, ezért tovább adta.

Az említett ruha webshopot azért is szeretem, mert van az oldalon egy külön fül a méretezéssel kapcsolatban, hogy mérték a ruhákat. Ennek segítségével mindenki könnyen megállapíthatja hogy az általa kiválasztott ruha passzol -e méretügyileg. Ez szerintem egy óriási segítség, mert sokan azért nem mernek rendelni, mert attól félnek, hogy nem lesz jó rájuk az adott ruha, így viszont biztosra mehetnek.

És ők végre nem csak nők számára kedveznek!

A legtöbb ruhabolt vagy ruha webshop nők számára általában széles választékkal szolgál, férfiak és gyermekek számára azonban már jóval kisebb a lehetőségek tárháza. Ezen az oldalon viszont egészen szép számban találkozunk férfi ruhákkal és gyerekruhákkal is. A gyermek ruháknak különösen örültem, mert az egyik barátnőm kisfia pont a közeljövőben fog megszületni, és innen tudnak majd rendelni jó minőségű ruhákat jó áron.

Az is egy különlegesség, hogy ha te már kosárba tettél egy terméket, akkor más nem tudja előled megvásárolni, viszont csak 24 óráig tarthatod úgymond lefoglalva a terméket.

Ellenben, ha most épp nem lenne pénzed valamire, akkor van lehetőség két héttel előre megrendelni valamit. Ez esetben is lehet utánvétellel fizetni, szóval nagyon praktikus és jó lehetőségnek bizonyul.

Ha pedig mindazok ellenére, hogy lemérted az adott ruhát, aludtál rá pár napot, biztos kell -e, összehasonlítottad más darabokkal is, és még így sem olyan, mikor felpróbálod, mint amilyennek megálmodtad, akkor sem dől össze a világ. Van ugyanis pénz visszafizetési garancia, és ez nagyon megnyugtató tud lenni.

Legjobb élményeim az oldallal

Rendeltem már innen téli kabátot, ami kívül-belül fantasztikusnak bizonyul, különböző felsőket, nadrágokat, és még sálat is. A kedvenceim azonban az ruhák, mármint az egyrészes ruhák, amikből már nem tudnám megszámolni egy kezemen, hányat rendeltem. Ha valamilyen jeles alkalom közeledik, akkor érdemes itt körülnézni, mert rengeteg szép alkalmi ruha van feltöltve.

ruha webshop

Én az egyik rokonom szalagavatójára is innen rendeltem egy meseszép állapotban lévő csipkés lila ruhát. Valamint a nagymamámék 50. házassági évfordulójára és a legjobb barátom születésnapjára is innen rendeltem ruhát. Természetesen ezek miatt is sok dicséretet kaptam, amitől nagyon boldog voltam.

Azon gondolkodom, hogy akár ajándékba is lehetne rendelni innen dolgokat. Végülis amennyire elterjedtek ma már a second hand termékek, nem lenne gáz azt adni olyan embernek ajándékba, aki egyébként is szokott ilyen helyeken vásárolni. Hiszen az pontosan tudja, hogy ezek sokkal különlegesebbek sokszor mint egy bolti darab, mondhatni igazi kincsek.

De ha már ajándékok, egyedi italtartót és faliórát is lehetne rendelni a webshopról, mert már ezzel is foglalkoznak. Ez nagyon kreatív, személyes és egyben hasznos ajándék is lehet. És amúgy ha összevetem, mennyiért lehetne megvenni egy ilyen egy hagyományos ajándékboltban, akkor arra jutok, hogy itt ez sokkal költséghatékonyabb, ugyanakkor minőségügyileg sem hiszem hogy az ajándékbolti felülmúlná. Bár ezzel kapcsolatban személyes tapasztalatom még nincs, mert szeretem magam készíteni az ajándékokat, de a jövőben ha idő hiányában lennék, valószínűleg ezt az opciót venném fontolóra, és választanám is.

Ajánlom mindenkinek, hogy nézzen körül a webshopon, de előre figyelmeztetek mindenkit. A használt ruha webshopból való vásárlás függőséget okozhat! Így ésszel kell lenni, nehogy elragadjon minket a hév a fantasztikus akciók láttán. Ugyanakkor, még így is sokkal környezettudatosabbak maradunk, mintha a fast fashiont támogatnánk. De arra kell törekedni, hogy semmiképp ne váljunk pazarlóvá, és ne támogassuk a pazarlás semmilyen formáját. Higgyétek el, enélkül is tudunk nagyon divatosak lenni, és még jobban is érezzük magunkat a bőrünkben, ami szerintem a legfontosabb, ha öltözködésről van szó.