Divatosan a roadrecord.hu-val

Manapság a divat fogalma látványos jelentésváltozáson ment keresztül. Míg régebben ugyanis sokkal inkább vonatkozott egyfajta létmódra, vagy egy tevékenység bizonyos formában, stílusban történő véghezvitelére, addig ma már legfőképp a ruházatra, vagy valamilyen egyéb kiegészítő viselésére használjuk ezt a kifejezést.

Sőt, a divatos szó ma már nem jelent többet annál, minthogy valami “trendi”, ezen voltaképp nincs mit szépíteni.

Éppen emiatt a jelentésmódosulás miatt azonban már nemcsak egy ruhadarabot, hanem akár egy weboldalt is nevezhetünk divatosnak.

Ezek alapján én például kimondottan divatosnak tartottam a roadrecord.hu dizájnját. Nem pusztán azért, mert rengeteg hasznos és értékes információval lehettem gazdagabb pl. a kiküldetési rendelvény mintával kapcsolatban, hanem azért is, mert rendkívül átláthatónak és érthetőnek találtam az egész weblapot.

Megtudhattam egyrészt a roadrecord.hu-ról, hogy mi is az a kiküldetési rendelvény minta. a NAV kiküldetési rendelvénnyel ugyanis lehetőség van a munkavállalók béren kívüli kifizetésére is, hogyha saját gépjármű használata áll fenn.

Persze, ahogy sok minden másnak, ennek a rendelvénynek is megvannak a maga formai követelményei: mindenképp fel kell pl. tüntetni a kifizető cég, illetve az adott magánszemély adatait, a gépjármű típusát és forgalmi rendszámát stb.

kiküldetési rendelvény minta

Mindez pedig eléggé figyelemigényes műveletnek hangzik, aminél nem árt, ha kapunk némi segítséget.

Ebben segíthet nekünk a roadrecord.hu, ugyanis a NAV által előírt rendelvény formai követelménye, valamint a RoadRecord Online útnyilvántartó programja és telefonos alkalmazása abszolút mértékben megegyezik.

Ebből is látszik, hogy a divatos és a hasznos fogalmai nem feltétlen ütik egymást. Legalábbis, ha a roadrecord.hu-ról van szó, akkor biztosan nem. Szakmailag is hiteles és a megjelenése is megnyerő.