Még túrázni is divatosan szeretek

Bár mostanában nincs túl sok lehetőségem a szebb ruháimat hordani, tekintve, hogy nem túl sokat mozdulok ki otthonról, azért még mindig szeretek adni a megjelenésemre. Még ha csak a boltba megyek is le, akkor is szeretek nem melegítő gatyában és pulcsiban belibbenni. Ami azt illeti, annyi ruhát rendeltem mostanában, mivel elég sok leárazás volt, hogy azt sem tudom, hova tegyem őket. Mondhatni betáraztam a nyárra, amikor talán már szabadabban lehet majd közlekedni, és lenne hova felöltözni.

Még egy valami hiányzott a nyári ruhatáramból, és ez egy kényelmes túracipő volt. Az egyik sportszereket forgalmazó webshopon ezt meg is találtam, és most meg is érkezett hozzám. Nagyon boldog voltam miatta, mert jeles alkalomra rendeltem ezt a cipőt. A legjobb barátnőmmel, és a párjainkkal ugyanis egy nagy nyári túrára készülünk a Csallóközbe.

Az ötlet onnan jött, hogy már régebb óta szerettünk volna összehozni egy túrát, de ez eddig mindig elmaradt, és mivel a barátom pont a Csallóköz térségéből származik, felvetette, hogy jó lenne arrafelé kalandozni. Megtetszett az ötlet, ezért magam is beírtam a keresőbe, hogy “Csallóköz látnivalók”, és meglepetésemre a sok szép képen felül egy szuper jó oldalt is kidobott. Ez nem volt más, mint a Cultractive nevű cég weboldala. Itt számos érdekes programot, látnivalót és túra ajánlatot találtam, ami nem csak a “Csallóköz látnivalók” kulcsszavaknak felel meg, hiszen a Szigetköz és még Szlovákia területén is elkalauzolnak.

Az oldalon először a látnivalók fület nyitottam meg, hiszen kíváncsi voltam, milyen jellegzetességei vannak a vidéknek. Rá lehet szűrni az oldalon arra is, hogy milyen jellegű látnivalót keresel – legyen az építészeti, kulturális vagy természeti örökség. Számos győri és Győr környéki látványosságot mutatott be az oldal. Többek között ilyen volt a Radnóti-emlékmű, a Napóleon ház Győrben, vagy a győrsági barlanglakások és a mosonmagyaróvári Habsburg kripta. Ezek mind nagyon érdekesnek tűntek számomra, ezért tovább kutakodtam az oldalon.

csallóköz látnivalók

A látnivalók körbejárása után kíváncsi lettem a túra ajánlatokra is, így következőként arra kattintottam. Elsőre a leginkább a vízi túrák keltették fel a figyelmemet, hiszen imádok kajakozni és hajókázni. Volt például egy 5 napos vízitúra Rajka és Győr között, ami nekem nagyon megtetszett. Ez egy elég hosszú, 103 km-es szakaszt ölelne fel a Mosoni-Dunán. Azt viszont tudom, hogy sajnos a barátnőm és a párja közel sem lelkesednének annyira ezért az ötletért, így hát gyorsan el is vetettem.

Gondoltam megnézem, milyen biciklis vagy gyalogos túrák szerepelnek még a Cultractive kínálatában. Annyiféle opciót találtam, hogy szinte ide-oda kapkodtam a fejem. Rengeteg jobbnál jobban hangzó túraútvonalat találtam itt, amely még a kevésbé gyakorlott bicikliseknek sem jelentene extrém nagy kihívást. De ha nincs kedvünk biciklit bérelni, akkor még mindig ott a gyalogos túra lehetősége. Én egy sima városnézésben is benne lennék, de a természetet is szívesen járnám. A rengeteg útvonal közül nem is tudok én választani, úgyhogy ezt majd még együtt le kell egyeztetnünk a barátokkal. Végül is ráérünk még, a nyárig van még elég idő, a Csallóköz látnivalói pedig csak megvárnak minket.

Aki inkább a rendezvények iránt érdeklődik, az szintén nézelődhet a Cultractive oldalán. Dátumra, a program típusára és ingyenességére is rá lehet keresni. Én például nagyon örülnék, ha épp egy ingyenesen látogatható népművészeti fesztivált sikerülne elcsípnünk. Majd visszanézek még párszor az oldalra ellenőrizni, ha már pontosan tudjuk az indulásunk dátumát.

Hálás vagyok a Cultractive csapatának, amiért ennyire körültekintően ilyen színes programajánlatokat hoztak létre a túrázni vágyóknak. Nekünk szuper ötleteket adtak. Már alig várom, hogy felavathassam a szuper kényelmes, frissen beszerzett túrabakancsomat a nyáron.