Legyen divat a környezettudatosság

Szerintem már a férfiak is egyre többet foglalkoznak azzal, hogy milyen a külsejük, és ehhez hozzátartozik már az öltözködés is. Nem kifejezetten figyeltem eddig, hogyan viszonyulnak a férfiak a divathoz, hogy mindig az éppen aktuális, divatos színeket hordják magukon, ami az aktuális évszakhoz passzol, mindaddig, amíg a párom el nem kezdett plázákba járni és arra is odafigyelni, hogy kockáshoz ne vegyen fel csíkosat, eddig persze mindig szólni kellett neki, hogy ez a szett annyira nem jött neki össze, gondolja át a választását. De pont most jött rá a divatmánia, amikor mindenhol azt lehet hallani, hogy ne vegyünk tömeggyártótól ruhákat, és inkább járjunk másodkézből beszerezhető boltokba a környezettudatosság jegyében.

A környezettudatosság ránk is jellemző, hiszen most beszéltük meg, hogy a házunk tetőszerkezetére felszereltetünk megfelelő számú napelemeket. Hiszen nekünk is fontos, hogy óvjuk a Földet, és a környezetünk megóvásához ez is hozzátartozik, hogy az energiát alternatív módon oldjuk meg. Másfelől és ez sem utolsó szempont, amit figyelembe vettünk, hogy ez a most befektetésre kerülő összegünk, amit a napelem megvásárlásra fordítunk mikor térül meg, illetve hogy mikor is lesz az, hogy már a megtérülése után 0-ra futunk ki vele. Ezzel a családi kasszát is mentesíti az energia számlák fizetésétől.

Azt még nem döntöttük el, hogy csak akkora teljesítményű napelem rendszert szereltetünk be, amennyi a házunk energia ellátását biztosítani tudja, vagy nagyobbat és a rendszerbe visszatermelünk. Ennek eldöntése érdekében, egy megfelelő, a napelemekhez értő vállalkozót kezdtünk el keresni az interneten. Nem telt bele sok idő is egy remek oldalra bukkantunk, amely cég még férjemnek is megtetszett. Nem csoda hiszen, már az első látásra profi cég képét láthattuk, az oldalról sok minden ki tud derülni. Mi is olyan fajta embereknek számítunk, akik első látásra ítélnek meg, hiszen ha ennek a cégnek nem lett volna magával ragadó a honlapja, akkor tovább is kattintottunk volna, hogy nincs megfelelő információ és még az oldalkép is hanyagolható. Az első benyomás igen is fontos. Hiszen ahogy megláttuk, hogy referencia képeket mellékeltek már tudtuk, hogy büszkék a jól elvégzett munkájukra. Ami még nagyon megtetszett számunkra, hogy nem csak képek szerepeltek az oldalon, hanem szöveges beszámoló is az elégedett megrendelőtől. Nagyon jó volt látni, hogy ennyire sokan jó véleménnyel vannak a cégről, és ezek a kis történetek, hogy melyik házra milyen kW teljesítményű napelem lett felszerelve még érdekesebbé tette az információkat.

Természetesen az oldalon lehet árajánlatot kérni, ezzel a lehetőséggel mi is éltünk, hogy ha ennyire sok elégedett ember beszámolóit olvastuk, kíváncsiak voltunk, hogy ár érték arányban hol mozog a kivitelezés, leszállítás összege. A napelem árak minden cégnél más árkategóriában mozognak. Ezért érdemes összehasonlítást végezni, hogy hol milyen kW teljesítményű napelemet lehet kapni az adott áron.

De mint a cég megtalálásával, úgy az általuk nyújtott napelem árakkal is meg voltunk elégedve. Rendkívül örültünk, hogy ilyen szerencsénk volt a céggel, a kivitelezés, felszerelés során is, minden nagyon flottul ment. Nagyon hozzáértő szakemberekkel dolgoznak, akik olyan összhangban hozták le a munkát, amit öröm volt nézni. A napelemekkel azóta is minden rendben van, a céget pedig a barátainknak csak ajánlani tudjuk minden alkalommal, amikor összefutunk velük. Mi nagy megelégedettséggel nyugtázzuk, hogy jól választottunk napelem rendszert is, nem csak kivitelezőt.