Pazar divat

Manapság rengeteg hóbortról beszélhetünk. Nem tudom, hogy a trend és a divat mennyiben rokonítható egymással mint kifejezés, mindenesetre, azért vannak átfedések.

Ugyanúgy mondhatjuk például, hogy divat vegánnak lenni, mint mondjuk azt, hogy trendi egy hasított bőr kabátot hordani, átmeneti időben.

Az utóbbi pár évben azt vettem észre, hogy elég nagy divat lett mindenféle fűszerrel megbolondítani az ételeinket.

Ennek a trendnek én magam is bedőltem, mert kíváncsi voltam, hogy például, egy indiai fűszerezésű étel mivel dobja majd meg a mindennapjaimat.

Sajnos azonban ez a kíváncsiság nem sült el túl jól: ugyanis némi gyomorrontással egészítette ki a hétköznapokat az újonnan kitalált étrend, így nem mondhatnám, hogy túlságosan pozitív volt a hatása akár testileg, akár lelkileg nézzük.

Persze, épp azokat a dolgokat a legnehezebb megtalálni, amik mindkettőre jó hatással vannak.

Legtöbbször ugyanis olyan tevékenységeket, szokásokat, vagy hóbortokat alakítunk ki, amelyek az egyikre bizonyosan nem jól hatnak.

Az indiai konyhával való kudarcba fulladt kísérlet után, úgy határoztam, hogy nekivágok a csípős paprikák világának, hátha az kevésbé lesz romboló számomra.

Úgyis mindig azt éreztem, hogy a pikantéria, a többlet hiányzik az életemből… Akkor miért ne segíthetne ezen mondjuk a csípős chili paprika?

Nyakamba is vettem az internet hullámait, annak érdekében, hogy a lehető legcsípősebb és legfinomabb chili paprikát sikerüljön kifognom a temérdek információ tengeréből.

Így akadt a horgomra a reaper paprika, amely 2013-ban kiérdemelte a világ legerősebb paprikája címet.

A reaper paprika maga elég viccesen néz ki: meglehetősen amorf figurák, hegyes farokkal. Ezért is gondoltam, hogy ez az, ami kell nekem.

Már csak arra kellett rájönnöm, hogy honnan szerezhetek olyan szószt például, amely éppen ebből a fajta paprikából készül.

Így bukkantam rá a pazarshop.hu nevű oldalra, ahol jobbnál jobb és különlegesebbnél különlegesebb chiliszószokkal volt szerencsém találkozni.

Arról nem is beszélve, hogy nemcsak chiliszószokat van lehetőségünk vásárolni a pazarshop.hu-n, hanem például reaper paprikát tartalmazó snack-kolbászt és földimogyorót is.

Ha pedig nem ételre lenne szükségünk, hanem valamilyen energiát biztosító eszközre, akkor is nyugodtan igénybe vehetjük a pazarshop.hu-t: találhatunk itt még autós és fali töltőket, Power Bank-et, valamint Bluetooth-eszközöket is.

Nekem persze nem elektronikai kiegészítőre, hanem chiliszószra volt szükségem ahhoz, hogy színesebbé varázsoljam az étrendemet.

Kétféle szósz között vacilláltam, ami felkeltette az érdeklődésemet: a reaper mangó mustárszósz, illetve a sanity reaper chiliszósz között.

Rövid időnyi töprengés után előbbi mellett tettem le a voksomat, hiszen világéletemben mustár-rajongó voltam, és valamiért azt hittem, a mustár majd enyhíti a csípős ízvilágot.

Szerencsére, a pazarshop.hu-nak hála, nem kellett sokat várni a küldemény megérkezéséig.

Így gyorsan neki is láthattam az első fogás elkészítéséhez az új étrendről.

Azt hiszem, életem egyik kiváltságos pillanata volt, amikor rátaláltam a pazarshop.hu-ra, ugyanis anélkül nem sikerült volna elkészítenem a világ legfinomabb rakott tésztáját, reaper mangó mustárszósszal megbolondítva.

Persze, nem azt akarom mondani, hogy egy csapásra kivirult az életem egy mustáros-mangós chiliszósztól, de azért sokat dobott a hangulatomon, hogy magamtól hajlandó voltam valami új dolgot kipróbálni.

Igyekszem ezt az életem többi területére is alkalmazni, mert azért, jobb fűszeresen élni a mindennapokat, mintsem ízetlenül, pikantéria nélkül.