A fotósarok is egyre divatosabb, nem csak az extravagáns kellékek

A divat mindig is meghatározta az embereknek nem csak a mindennapjait, de a gondolkodását is. Természetesen sokan vannak, akik kivonják magukat ez alól, de azért a legtöbben igyekeznek lépést tartani valamilyen trenddel. Nem csak öltözködési divat létezik a világon, bár a legtöbben automatikusan erre asszociálnak. Mégis, vannak divatos hullámok zenében, technológiában, sportban, mi több, a rendezvényekben, eseményekben is. Például a selfie box az egyik olyan dili, ami egyre több nagy ünnepségen, sőt, esküvőkön is jelen van, és igen népszerű! Néhány évvel ezelőtt ilyesmiről még szó sem volt, a fotózás a profi fotós dolga volt, és ha valaki magáról akart néhányat lőni, arra ott volt a telefon. Most viszont már-már kötelező sikk a különböző kellékek mellett, a selfiegép. Ha egy fotósarok blog beszámol erről az már fel sem tűnik, hiszen mindenki tartani akarja a lépést az újdonságokkal.

A magam részéről egy unokatestvérem esküvőjén szembesültem először a selfiegép fogalmával, az év eleje folyamán. Először nem értettem, hogy mi az az érdekesen berendezett fotósarok ott, a terület szélén, amihez hosszú sor áll, és amiért egyesek akár többször is hajlandóak akár 10 percet is várni. Mivel igencsak izgatta a fantáziámat, úgy döntöttem, hogy én is kipróbálom. Mikor sorra kerültem, akkor szembesültem vele, hogy ez egy, a fotósarok blog témák között gyakran előkerülő selfiegép, amivel színes háttér előtt, akár különböző vicces kellékekkel bárki készíthet magáról kitűnő minőségű fotót. Nincs többé bajlódás a telefonnal és a homályos lencsével! Ezen az okos kis szerkezeten profi minőségű vaku és objektív van, aminek köszönhetően akár sötétedés után is műtermi minőségű fotók készülhetnek. A szerkezetet egy érintőképernyő segítségével lehet kezelni, bárki képes rá. A mintás háttér pedig hatalmas, többen is elé férnek egyszerre, ha netán valaki csoportképet csinálna.

Ha mindezek az előnyös tulajdonságok nem lennének elegek, az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy az elkészült felvételeket azonnal, helyben is ki lehet nyomtatni, hogy fizikailag is örök emlék maradhasson az esemény. De ha valaki nem szeretné a nyomtatott fotót őrizgetni, azok megoszthatják Facebookon vagy Instagramon, hogy a barátaik számára is azonnal megtekinthető legyen az így készült selfie. Mi több, ezzel az okos kis masinával rövid, GIF formátumú mozgóképet is lehet rögzíteni, mint amilyeneket a Messengerben is lehet válasz helyett küldeni. Ha tehát valaki rövid animációt készítene fotó helyett, annak sincs akadálya! Minderről egy nagyon ügyes fotósarok blog olvasása közben szereztem tudomást, hiszen az unokatesómék se adták alább, rögtön az eredeti és egyetlen selfiegép kölcsönzőhöz fordultak! Ez a bizonyos oldal és a mögötte álló vállalkozás a “felelős” ennek a divatnak az elindításáért, ők voltak az elsők, akik ilyesmivel foglalkoztak, és foglalkoznak mind a mai napig! Hiába, na, ha minőséget szeretnél, akkor mindig keresd az eredetit. Akárcsak divattermékek esetén, itt sem szabad az utángyártottban, hamisítottban bízni.