A divat nincs korhoz kötve

Szerintem manapság nem csak a fiatalok divatos, vagy rendelkeznek jó stílussal. Egyre több középkorú és szépkorú embert látok, olyan ruhákban járni, ami nekem azt jelenti, hogy ő egy egyéniség, nagyon jó stílussal. Korábban is megfigyeltem, hogy az idős nénik, akik nagypolgári életet éltek egész életükben, még 70 éven túl is nagyon csinosak és adnak magukra, és nem csak akkor, amikor kilépnek az utcára, hanem otthon is. És lehet, hogy nem mostani, új szerzemény a ruhatáruk, de mint tudjuk a divat ismétli önmagát, tehát, hogy ha egy jó minőségű ruhadarabot megvásárolt 20 éve, akkor az mint a divat körforgásából adódik újra teret hódít és divatba jön ismételten. Ez igaz lehet a férfi divatra is, régen mindenki mellényt hordott, két – három gombosat az öltönye alatt, most pedig a férfiak újra felkapták ezt a divatos ruhadarabot, és ismét hordani kezdték, nagyon öltöztet, és egy kicsit irodai, kicsit elegáns megjelenést biztosít számukra. Úgyhogy lehet, hogy a nagyapjuk hordott ilyen mellényeket, amiket most ők is viselnek. Soha nem lehet tudni, hogy mi fog újra a divatba jönni, ezért én is igyekszem örök érvényű darabokat vásárolni, melyek minőségi alapanyagból is készülnek, hogy az idő vas fogát mindenképpen bírják, hiszen lehet, hogy csak 10 – 15 év múlva veszem újra elő őket, és még akkor is makulátlan állapotban kell, hogy legyenek, ahhoz, hogy hordhatóak legyenek.

De van amit az idő viszontagsága megvisel, és ezáltal elromlik, már nem tudja az alapvető funkcióját betölteni, és cserére szorul. Ilyen volt a nagyszüleim házán található fa nyílászárók. Szerencsére nagyiék nagyon aktívak és nem maradtak alul a technika fejlődésében, tehát napi szinten használják az internetet. Amikor is észlelték, hogy a fa ablakaik nem a megfelelő szigetelést nyújtják már, informálódni kezdtek a neten. Hiszen ablakos ismerősök hiányában kire is támaszkodhatnának, ha nem magukra és arra, amit a neten találnak. Szerencsére egy olyan remek oldalt találtak, ahol minden kérdésükre, felvetésükre egy helyen találtak nagyon megfelelő, kielégítő választ.
De az alapvető problémájuk, azt volt, amiért elkezdtek azon gondolkodni, hogy műanyag ablakra váltanak, az nem más volt, minthogy nagyanyám nagyon sokallta, hogy mennyi fűtés számlát fizetnek, pedig úgy vette észre, hogy azért a lakásukban nincs is annyira meleg, vagyis ők fáztak, mint az később be is vallották, hiába tekerték fel a fűtést. Elkezdtek azon gondolkodni, hogy mi is lehet a baj, lehet rossz a fűtés, vagy a termosztátjuk, majd egy viharosabb, szelesebb időjárást követően rájöttek, hogy a fűtéssel semmi gond nincs, itt az ablak lesz a ludas. Hiszen amikor építkeztek, akkor beszereltették, az akkor még jól záródó fa ablakokat, de ennek 30 éve volt. Azóta az az ablak sokszor le lett festve, kapott hidege és meleget, az idő megette, azt mondta a nagyanyám. És amint a nap elkezdett sütni, látták, hogy kis rések mutatkoztak az ablak összetételénél, ahol a napsugarak kis ívben be is sütöttek. Miután a szél a meglibbentette a függönyöket is, és nap sugarai besütnek, úgy gondolták a költségvetésük megengedi ezt a befektetést még, hogy kicseréljék az ablakaikat műanyag ablakokra. De nem is olyan rossz befektetés ez, hogyha későbbiekben a fűtés számlájuk nem lesz az egekben a már jól záródó nyílászáróknak köszönhetően.
De milyen is a jó műanyag nyílászáró tették fel egymásnak nagyapámmal a kérdést, és ekkor jutottak el odáig, hogy megtalálták ezt a remek oldalt, ahol minden kérdésükre választ találtak rövid időn belül. De nem csak válaszok találhatóak ezen a remek oldalon, hanem minden megerősítés, amiben eddig bizonytalanok voltak, egyszerre evidenssé váltak.

Műanyag ablak Neked, aki végre egy jól szigetelt, biztonságos otthonban akarsz élni, ez is lehetett volna a mottójuk. Hiszen egyik legfontosabb információ, amit ezen a remek oldalon találtak, az az volt, hogy milyen műanyag ablakot is érdemes választani.

Maga az oldal szerkesztésével és megjelenésével is nagyon elégedettek voltak, hiszen még az ő idősebb gondolkodásuknak is egyértelműek voltak azok a bejegyzések, írások, amit az oldal tartalmaz. Nagyon átlátható és egy gondolatmenetre felfűzött írások voltak. Egyszerűen ám mégis nagyon hatásos megfogalmazásban. Nem is kellett nekik ennél több, minthogy érthető módon elmondják nekik a legfontosabb információkat. Ilyen információnak tekintik és szerintem is a legfontosabbak közé tartozik, és az oldal is jól taglalja és érthető módon át is adja az olvasói számára, hogy hány légkamrából kell állnia a műanyag ablakoknak. Abszolút érthető mód kifejti, hogy a légkamrák száma, melyek lehetnek 3-tól 6-ig terjedőek, mennyire közrejátszanak ahhoz, hogy milyen lesz az új műanyag ablak, hő -és hangszigetelése. Hiszen azért cserélnek a lakástulajdonosok ablakokat, hogy ezeket a tulajdonságokat pozitív irányba mozdítsák. És ahogy ezen kamrák száma emelkedik természetesen, az ablak hatékonysága annál nagyobb. Tehát, amikor nagyszüleim leadták az egyik cégnél az árajánlat kérésüket, akkor már tudták, hogy ár érték arányban, mire kell figyelniük, hogy a legjobb áron a legtöbb kamraszámot tudják kihozni. Az üveg vastagsága is egy ilyen sarkalatos pont a műanyag ablakok kiválasztásának világában. Hiszen lehet 2 vagy 3 üveges ablak is, 4 mm -es üvegekkel és 16 mm- es légréssel, amely már megfelelően biztosítja a hang és hőszigetelést.

Műanyag ablak Neked, aki végre egy jól szigetelt, biztonságos otthonban akarsz élni, jelmondatuk folyvást érvényes marat, ahogyan tovább olvasták ezt a remek oldalt, ahol még olyan tippeket is kaptak, amelytől kicsit megijedtek, és jobban szorgalmazták, hogy kicseréljék a fa ablakaikat műanyag ablakokra, ez pedig nem más volt, mint a biztonság kérdése. Eddig, ameddig nem olvasták ezen az oldalon a bejegyzést, bele sem gondoltak, hogy egy kis rés az ablakon kit mire inspirálhat, de hát ha egy betörő meglátja, hogy az ablak a ház egy gyenge pontja simán a résen keresztül fel tudja törni, erre eddig tényleg nem is gondoltak, hogy a ház ezen pontja micsoda veszélyt jelent. De ahogy olvasták az oldal bejegyzését rögvest megvilágosodtak, hogy a biztonság is fontos, nem csak az, hogy a rés által mennyi meleg távozik fűtési szezonban.
Műanyag ablak Neked, aki végre egy jól szigetelt, biztonságos otthonban akarsz élni, belátták a nagyszüleim, hogy ez egy örök érvényű mondás lesz már számukra, mert egy műanyag ablak nem egy – egy tárgy, melyet beszereltetnek, hanem több is annál, hiszen ha biztonságra és szigeteltségre vágynak fontos a jó minőségű ablak kiválasztása. Azóta is nagyon hálásak az oldalnak, hogy minden titokra fényt gyújtott bennük, és hogy tanácsaival és bejegyzéseivel hozzájárult ahhoz, hogy nagyon jó műanyag ablakot szereltessenek be.

Műanyag ablak Neked, aki végre egy jól szigetelt, biztonságos otthonban akarsz élni