Divatjamúlt biobolt

Nem mondhatnám, hogy világéletünkben egészséges életmódot folytattunk volna a családdal. Mindig is imádtuk például a sült krumplit, a krémesebbnél krémesebb desszerteket és fagylaltokat, valamint az igazi, magyar, zsírral telített főfogásokat.

A marhapörkölt, vagy a somlói galuska úgymond mindennapos volt az ebédlő asztalunkon: noha édesanyámnak nem mindig volt kedve bíbelődni a főzés macerás feladataival, így volt, hogy nekem kellett hirtelen konyhatündérré változnom.

Sok évnyi kitartó hedonizmus után azonban úgy éreztük, hogy ez így nem lesz jó: az a temérdek mennyiségű zsiradék és szénhidrát ugyanis nem feltétlen van túl kedvező hatással az ember egészségére.

Több fordulós tanácskozás után, arra jutottunk, hogy érdemes lenne valamilyen egészségesebb étrendre áttérni: először szimpatikusnak találtuk a paleo étrendet például, aztán meg a vegetarianizmus felé kezdtünk el kacsintgatni.

Mondanom sem kell, hogy ezen két étrend iránt sajnos nem sikerült olyan hűséges elköteleződést kialakítani, mint mondjuk a csokoládé fagylalt iránt, de azért a szándék csírája valahol, mélyen ott pislákolt bennünk.

Nem sokkal az új életmódról folytatott családi kupaktanácsunk után, nyílt egy hangulatos biobolt a környékünkön. Úgy voltunk vele, hogy most már aztán tényleg nem úszhatjuk meg az életmód-váltást: az új bolt megjelenése – több, mint valószínűleg – égi jel volt az univerzumtól.

Felfokozott várakozásainkat azonban messze alulmúlta a bolt kínálata: a polcokon csupán néhány szénhidrátcsökkentett müzliszelet hevert, illetve egy-két zacskó nyírfacukor. Az összes többi termék igazából semmiben sem különbözött más kisboltok készítményeitől.

Jó, ez azért túlzás: hazai termelők által készített különféle gyümölcs szörpöket is lehetett náluk kapni.

Mindenesetre, a lelombozódásunk nem gátolt meg bennünket abban, hogy más alternatívák után nézzünk. Közösen vágtunk neki az internet hullámainak, és hamarosan a következő kifejezések jöttek velünk szembe: Biobolt webáruház – Biobolt e-tar – Netbiobolt.hu.

Így jutottunk el a netbiobolt.hu nevezetű oldalra, ahol a különféle vitaminok, multivitaminok, bio-és reform élelmiszerek szivárványként pompázó kínálata fogadott bennünket.

Igazán jó benyomást tett ránk az, hogy a netbiobolt.hu segítségével sok olyan készítményhez is lehetőségünk adódik hozzájutni, amit egyébként meglehetősen nehéz lenne beszerezni: a ténylegesen bio-nak minősülő termékek ugyanis Magyarországon – a hosszas elfogadtatási procedúra miatt – igen ritkák.

A netbiobolt.hu nevű weblapon azonban kedvünkre válogathatunk mind az ilyen, mind pedig a gluténmentes termékekből is: voltaképpen nincs olyan étrend, amelyhez nem tudnának valamilyen készítményt biztosítani számunkra.

A főaoldalon pedig ráadásul, fel van tüntetve, hogy már 2011 óta állnak az ügyfelek rendelkezésére a különféle étrendkiegészítőkkel és egyéb, egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen termékeikkel.

Mindebből pedig azt szűrtük le, hogy feltehetően egy igen megbízható cégről van szó, hogyha már ennyi év tapasztalat áll a hátuk mögött.

Neki is láttunk még alaposabban átböngészni a kínálatunkat. Mindannyian kiválasztottunk kezdetben egy-egy készítményt, amiről úgy gondoltuk, hogy egy csapásra makk egészségessé változtat majd minket, és meg is rendeltük őket.

Legnagyobb örömünkre a megrendelt termékek mindegyike elnyerte tetszésünket: attól féltünk ugyanis, hogy egy bio termék sokkal kevésbé lesz ízletes, mint mondjuk egy átlagos, tartósítószerekkel dúsított produktum.

Utólag belegondolva, szomorú, hogy ettől tartottunk.

Egy bio-, vagy egy reform élelmiszer semmivel sem ízetlenebb, mint bármilyen más élelmiszer: sőt, talán még finomabb is, bizonyos esetekben.

Bátran tudjuk ajánlani mindenkinek a netbiobolt.hu-t: aki szimpatikusnak találná az imént elhangzottakat, csak annyi a dolga, hogy begépeli a keresőbe a Biobolt webáruház – Biobolt e-tar – Netbiobolt.hu kifejezéseket, és máris elmerülhet a webshop kínálatában.

Azt azért nem mondanám, hogy teljes mértékben lemondtunk az édességek, vagy a zsírosabb ételek okozta örömökről. Mindenesetre, egy fokkal már egészségesebb életet élünk.