Mikor jöttek divatba a chili szószok?

Én már meg sem tudnám mondani a címben szereplő kérdésre a választ, de az biztos, hogy akárhová nézek, mindenki chilit eszik.

Chili szósszal főznek, abba mártogatják a legtöbb gyorskaját, de a minőségi gasztronómiában is előretört ez a trend, méghozzá nagyon. Olyannyira, hogy a magyar zöldségtermesztés alakulásán is meglátszik a nyoma.

Engem a ruhatrendek sosem izgattak igazán, de az, hogy hogyan kerültek elő ilyen jó oldalak a neten a semmiből, mint amilyen például az egrichiliagok.hu, az igazán foglalkoztat. Azt látom, hogy komoly brandek és nagyon lelkesedő tömegek vannak mögötte. Nagyon sok chilikóstolós videó van a neten, mindenféle kajából van chiliszószos verzió, és említettem az óriási gyártói brandeket… De ha igazán minőségi chili szószok érdekelnek benneteket nagy választékban, ajánlom továbbra is az Egri Chiliagokat!

chili szószok

Ők saját maguk állítják elő ezeket a termékeket. Magyar vállalkozás, népszerű és minőségi termékekkel – mi kell még? A nevük természetesen arra utal, hogy a chili szószok ezen előállítója és forgalmazója Dobó István városában tevékenykedik. Így a város a gasztroínyencek körében már másról is híres, nem csak a legendás várvédőről.

Rengeteg vicces, és Eger történelmének ismert szeletére utaló kreatív nevekkel látták el termékeiket. Ami nagyon imponáló, én legalábbis szeretem azt, ha valami a külsőségekre is nagyon adni szeretne, mert azt már megtanultam: nem minden a belbecs, de kétségtelenül az a legfontosabb.

Ami utóbbit illeti, bizony a minőségre az Egri Chiliagoknál nem lehet panasz. Aki kóstolta bármelyik terméküket mind áradozott. Pedig változatosság terén nincs panaszkodnivalójuk az “egrieknek”, ugyanis egyáltalán nem egy kaptafára készülnek a dolgaik. Nézzetek szét náluk azt javaslom!