Divatot teremtett a szivattyúm

hagyományos hidrofor tartály

A kertváros sokszor nagyon furcsa hely. Félreértés ne essék, imádom és semmi másra nem cserélném el, de azért meg vannak itt is a szokatlan dolgok. Mint például, amikor szivattyút kezdtem el használni az öntözéshez és a medencéhez.

Úgy indult azt egész, hogy a nagy szárazság miatt jóval többet öntöztem a kertben, mint általában. Talán mondanom se kell, hogy ez elég erőteljesen meglátszott a vízszámlámon is. Édesapám már többször javasolta, hogy kerti kutat kellene ásatni és egy jó szivattyúval az ellátná ezeket a feladatokat. Konkrétan a szivattyubolt.hu weboldalát ajánlotta, hogy ott nézzek körül a szivattyúk között. Rövid keresgélés után találtam egy szivattyút, ami szimpatikusnak tűnt.

Egyik barátnőm meg is érdeklődte, hogy hogyan haladok a szivattyú vadászattal, aztán elmeséltem neki, hogy a szivattyubolt.hu oldalon már meg is találtam a tökéletes hidrofor tartályt. Vissza is írt, hogy persze szívesen segít. Elküldtem neki a szivattyú leírásának linkjét. Majd eldicsekedtem az újdonsült szivattyú szakértelmemmel, amit az oldalról szereztem. Miközben a részleteket ecseteltem, megkérdezte, hogy mégis micsoda az a hagyományos hidrofor tartály. Elmondtam, hogy ilyen tartályra általában a vízellátáshoz van szükség, illetve a fordulatszám szabályozású rendszerek szükséges alkotóeleme is. Emellett még az áramlás kapcsolós rendszerekhez is javasolt, amit általában az öntözőrendszerekhez használnak. Nem is kellett tovább győzködni.

Végre nem drága az öntözés

A megrendelést követően pár napon belül meg is érkezett hiánytalanul és sérülésmentesen a csomag. Az egyik ismerősöm addigra előkészítette a szivattyú és a hagyományos hidrofor tartály helyét. A beüzemelés zökkenőmentesen zajlott. Az tartály egyik legjobb tulajdonsága, hogy a szivattyúval termelt nyomáson a vizet képes tárolni, amikor az nem üzemel. Ezt nagyon hasznosnak találtam mert, amikor csak kezet mostam a szivattyú nem indult el. És azzal, hogy nem az ivóvizet használtam a hó végi vízszámlám is barátságosabb lett.

Miközben folytak a munkálatok, faggatott egy kicsit, hogy honnan is sikerült ilyen gyorsan beszereznem a szivattyút. Elmondtam neki, hogy a szivattyubolt.hu oldalon találtam rá erre a darabra. Javasoltam neki, hogy nézzen körül ő is, ha érdeklődik a téma iránt, mert amellett, hogy nagyon nagy a választék, eszméletlenül informatív az oldal. Nagyon jó, hogy már rögtön az elején két nagy csoportra vannak osztva. Az egyik a márka szerinti kategorizálás, a másik pedig a felhasználás szerinti. Ami még pluszban nagyon tetszett, hogy egyáltalán nem éreztem magam tompának a keresgélés közben, mert mindegyik termékhez nagyon érdekes és közérthető leírást mellékeltek, szóval még egy olyan laikus is mint én, szinte gond nélkül meg tudta hozni a helyes döntést.

A szomszédom is észrevette a munkálatokat a kertemben. Meg is kérdezte, hogy mivel szereltem fel a kertemet. Elmondtam neki, hogy egy szivattyúval és egy hagyományos hidrofor tartállyal, hogy a kerti öntözésért ne fizessek havonta csillagászati összegeket. Azt is elmondtam, hogy a szivattyubolt.hu weboldaláról rendeltem a szivattyút és a hagyományos hidrofor tartályt is, és nagyon elégedett vagyok a kiszállítással és (eddig) a teljesítménnyel is. Nem is kellett többet mondanom. Elküldtem neki a szivattyubolt.hu linkjét és az ismerősöm elérhetőségét is.

Egy-két héttel később jött újra a szomszéd, hogy ő is beszerezte a szivattyú és hagyományos hidrofor tartály kombinációt. Mesélte, hogy nagyon tetszett neki a Szivattyubolt.hu honlapja és órákig elbogarászott rajta. A rendelésnél ő a személyes átvételt választotta. Felmerült benne még néhány kérdés ezért, amikor elment a rendelésért kifaggatta ezekről a kérdésekről a Szivattyubolt.hu munkatársait. Nagyon elégedett volt a kiszolgálással, mert udvarias és informatív válaszokat kapott a kérdéseire. Az átvett termékkel sem volt semmi probléma, kifogástalan állapotban vihette haza. Az ismerősöm neki is segített a beüzemelésben, úgyhogy azóta ő is azzal öntöz.

Terjed a szivattyú őrület

És ez csak kezdet volt. Nem telt el sok idő és az utca nagy része már szivattyúval öntözött. A Szivattyubolt.hu weboldalának híre futótűzként terjedt el, és a szivattyú plusz hagyományos hidrofor tartály összeállítás is nagyon népszerű lett. Ez pont egy olyan divat, ami hasznosnak viszonyult nem csak nekem, hanem a szomszédságnak is.