Manapság újra divat a Balatonon nyaralni

Érdekes, de sokáig, konkrétan évekig azt tapasztaltam, hogy nem volt menő a magyar tengernél nyaralni. Olyan érzéssel beszéltek róla az emberek, mintha ez egy negatív dolog lenne, és aki ad magára, szereti a szépet, az bizony külföldre megy üdülni.

Szerencsére az utóbbi időszakban egy gyökeresen megváltozott: a balatoni élet egyre pezsgőbb, egyre több szép szállás és egyre több program várja az embereket. Most már újra divat a Balatonnál nyaralni!

Bár nem azért, hogy divatosak legyünk, de mi is úgy döntöttünk, hogy szeretnénk idén eltölteni Siófokon néhány napot.
Sajnos előre nem nagyon tudunk tervezni a férjem munkája miatt, de jött a hír csütörtökön: pénteken is, és hétfőn is szabad lesz!

Itt az idő, ne várunk tovább, megyünk nyaralni. Állnék neki pakolni, amikor emlékeztet a párom, hogy hiába indulunk, hogyha nem tudunk hova menni. Vannak csodálatos szállások Siófokon, mindössze percekre a Balaton parttól, de ne gondoljam, hogy ott majd csak úgy fogadnak minket, hogyha nem foglalunk előre.
Már majdnem elszontyolodtam, amikor szembe jött velem a https://siofokszallas.info/ egyik Facebook posztja. Nem hallottam még róluk túl sokat, de egyből beugrott, hogy ők pont az ilyen nehéz esetes nyaralásokra specializálódtak, mint amilyen a miénk.

A https://siofokszallas.info/munkatársai azoknak adnak segítséget, akiknek valami okból nem kivitelezhető, hogy előre foglaljanak szállást. Lehet ez munka, magánéleti ok, vagy csak spontán ötlet, nekik mindegy. Ők állnak rendelkezésünkre, és keresik a legjobb szállásokat!

Az oldalukon szétnézve láttam, hogy milyen szép apartmanok vannak náluk. Egyáltalán nem ilyen kollégiumi, vagy rendszerváltás előtti állapotban maradt szállókra próbálják meg betuszkolni az embereket 10 ezer/éj áron, hanem minőségi, modern szállásokat biztosítanak. Tiszta, igényes, rendezett körülmények várják az üdülni vágyókat mindenhol.

A feltételek nagyon kedvezőek. Akadnak olyanok is, amelyek inkább pároknak megfelelőek, de szép számmal akad olyan is, amit egy 10-20 fős társaság is birtokba vehet.
Ezek az épületek jó helyen is vannak. A part közel van, konkrétan a legrosszabb esetben is 250 méterre van mindösszesen. Ezen felül a városközpont és a boltok is elérhető távra vannak.
Az apartmanokban van főzési lehetőség, továbbá több helyen láttam, hogy akár bográcsozni vagy grillezni is lehetséges, ha úgy szeretnénk.

Nekem egyből lett egy álom szállás, ahol még plusz medence is volt. Bár kicsi esélyt láttam rá, hogy ezt megszerezhetjük, úgy döntöttem, felveszem a kapcsolatot velük.

A kapcsolat felvétel is könnyű volt. Csupán egy űrlapot töltöttem ki, semmi mást nem kellett tennem. Ez után hamarosan hívtak is, hogy pontosítsuk a részleteket.
Megértőek voltak, semmi rosszallást nem éreztem rajtuk amiatt, hogy a konkrétan holnapra keresek szállást. Nekik ez természetes, el is mondták a telefonban.

Hamar megtaláltuk a megfelelőt, és le is foglaltam. A fizetésnél meglepett, hogy még SZÉP kártyát is elfogadnak. Végre ezt is felhasználhatjuk!
A kedvező végösszeg mellett meglepő, de pozitív felfedezés volt, hogy nekik nem kellett plusz összeget fizetni. Náluk a lényeg, hogy elégedett legyen a nyaralni vágyó társaság, így még akkor sem kérne plusz díjat, hogyha éppen nem sikerülne mondjuk szállást találni.

Elégedettségem határtalan volt. Imádtam már gondolatot is, hogy végre nyaralhatunk! A párom alig akarta elhinni, hogy sikerült ezt összehozni. Nagyon hálásak vagyunk a https://siofokszallas.info/ munkatársainak. A csodálatos szállások Siófokon, mindössze percekre a Balaton parttól minket is várnak végre!