Találtunk egy szérumot az ödémás szemek ellen

Mindig is érdekesnek tartottam a divatipart. Érdekes látni, hogy hogyan alakulnak át és hogyan változnak az ideálok. Itt elsősorban igazából a női és férfi ideálokra gondolok, hiszen ez jelentősen befolyásolja a divatipart és hogy milyen ruhák készülnek például. Persze, egyre több cég követi a “test pozitív” filozófiát, ami szerintem szuper, a baj csak az, hogy a divatvilág ezt nem annyira teszi. Gyakorlatilag, ha jobban belegondolunk, akkor ez a szféra mondja meg időről időre, hogy mi tökéletes, de legalábbis azt, hogy mi számít szépnek. Bár sok céghez hasonlóan, egyes magazinok is igyekeznek ezt az irányt követni: egyre népszerűbbek a – sokszor egyébként teljesen átlagos testalkattal rendelkező – plus size modellek, és már nem csak az aktuális ideálnak megfelelő nők kerülnek ki a magazinok címlapjaira. De sajnos nagyon nehéz ez ellen mit tenni. Annak idején a szakdolgozatom témáját is ez adta: érdekelt, hogy a női magazinokban hogyan jelennek meg a nők és mit üzennek a tartalmaikkal. Az eredmény egyébként érdekes lett, mert nagyon ellentétes üzeneteket fogalmaznak meg: egyfelől folyamatosan nyomatják, hogy “fogadd el magad”, “úgy van szép, ahogy vagy”, “ne változz meg senki kedvéért”, két oldallal arrébb pedig hatalmas betűkkel írják, hogy hogyan lehet gyorsan megszabadulni a zsírpárnáktól. Mindegy, igazából ez számomra egy kicsit furcsa, de hát a divatvilág az egy teljesen különálló, már-már univerzumnak számít, az én szememben legalábbis. De az biztos, hogy mindenhonnan hasonló üzenetek jönnek és nem csoda, hogy az embereket ez egy kicsit talán össze is zavarja és elbizonytalanítja.

Nekem is van egy kolléganőm, aki nagyon sokáig meg akart felelni az aktuális szépségtrendeknek, de aztán egy idő után elege lett, és úgy döntött, hogy csak magának akar tetszeni, úgyis ez a legfontosabb. Egy dolog volt, ami mindig is nagyon zavarta őt a külsejével kapcsolatban: ez pedig az ödémás szem. A házi praktikáktól kezdve, a krémeken át, egészen a gyógyszertári kenőcsökig szinte mindent kipróbált már, de semmi nem volt elég hatásos. Azt mondta mindig viccesen, hogy ezekkel a táskás szemekkel úgy néz ki, mint az a tömzsi, nagy, lelógó fülű kutya. Szerencsére nagyon jókat tud magán nevetni, de nem szerette soha, ha képek készültek róla.

Egyszer, amikor ültem a metrón, hallottam két középkorú nő beszélgetését, akik pont erről beszélgettek, vagyis a különféle szemre való krémekről. És egy bizonyos termékről témázgattak, akkor nem értettem jól a nevét, de nagy nehezen valahogy megtaláltam az interneten. El is küldtem ennek a kolléganőmnek, hogy nézze meg, hátha tetszik neki. Később mesélte, hogy megnézte, és van egy szuper blog felülete ennek annak a weboldalnak, amit küldtem, de hogy egyébként az egy webshop. Mindent elolvasott, amit a blogon talált és sok mindennel képbe került az ödémás szem kapcsán. Például kiderült számára – és egyébként számomra is -, hogy háromféle ödémás szem van: az egyik a zsíros, a másik az, amikor valami duzzanatot okoz a szemek alatt, de van olyan is, ami szem alatti karikákkal is jár.

Az ödémás szemek egyébként jellemzően a kor velejárói, mint annyi minden más is. Szerencsére csak ritkán fordul elő, hogy egy betegség miatt jelenik meg az ödéma, de persze, a kolléganőm egyből ráparázott, mert olvasta, hogy lehet például vesebetegség, pajzsmirigy probléma, de akár még fertőzés is. Aztán rájött, hogy neki egyik sincs és nincs is semmiféle panasza, úgyhogy amilyen gyorsan felhergelte magát, olyan gyorsan le is nyugodott.

Mondta, hogy ahogy továbbolvasott, azért kicsit elszomorodott, mert csomó minden okozhatja: alkohol, dohányzás, sós ételek, és a túlzott napozás is. Na hát, neki ezzel csak annyi baja van, hogy ezt mind szereti. De hamarosan jött a megmentője, az a bizonyos krém, amit már megemlítettem. Jó, először egy videót látott, amiben egy középkorú hölgy szerepel, akinek bekenik a szeme alatti részt ezzel a krémmel. Majd elindítanak egy stopperórát, amit pár perc múlva leállítanak; ezzel mérték, hogy ez a kozmetikum mennyi idő alatt fejti ki a hatását. A kolléganőm majdnem lefordult a székről, amikor meglátta, hogy pár perc után mennyit változott a videóban szereplő nő arca. Gyakorlatilag eltűnt az ödéma a szeme alól, de nem csak az, hanem a karikák és az apróbb ráncok is.

ödémás szem

Na, ezzel a lendülettel azonnal meg is rendelte a krémet, vagyis hát pontosabban ezt a szérumot. Annyira belelkesült, hogy már majdnem én is mindent tudok erről a dologról, és igazából el is kezdtem érdeklődni, mert a karikás szemek jóformán mindenkit érintenek. Olyan anyagok vannak ebben a szérumban, amik tényleg percek alatt feszessé teszik a bőrt, és meg is emelik azt, így hipp-hopp eltűnnek a szarkalábak. És nagyon hosszantartó hatása van: 6-10 órán keresztül hat. Igazából a kolléganőm azt mondta, hogy ez függ a bőrtípustól, tehát akinek túl zsíros a bőre, annak nem biztos, hogy kibírja a 10 órát, de szerintem ez így is elképesztő, ráadásul úgy, hogy pár perc alatt el lehet érni ezt a hatást.

De ami a legjobb, az az, hogy nem csak rövid, de hosszútávú hatása is van ennek a szérumnak. Egy független intézetben végeztetett vizsgálat alapján egyértelművé vált, hogy rendszeres használattal a ráncok mélysége jelentősen csökkent. És ez elég egyedülálló, mert hát nem igazán van olyan kozmetikum, ami ideiglenes és hosszantartó megoldást nyújt.

Egyébként ez a szérum egyfajta méretben kapható csak, ami 25 ml és teljes áron 17.990 forintba kerül. Én elsőre egy kicsit majdnem elájultam ennek hallatán, de mondta a kolléganőm, hogy ez két hónapra, vagyis 60 napra elegendő. Ráadásul úgy jön ki a 60 nap, ha minden egyes reggel használva van. Ez nekem kicsit parasztvakításnak tűnt bevallom, de mondta, hogy tényleg nagyon keveset kell csak belőle használni, és többet nem is nagyon lehet, mert ha túl sokat visz fel belőle, akkor azt nem tudja beszívni a bőr és ilyen darabos, poros állagú lesz a szérum, ami eléggé látványos is. Szóval igazából maga a szérum sem engedi, hogy sokat használjunk. Persze, ha valaki nem használja mindennap, úgy értelemszerűen tovább tart, mint 60 nap. Viszont, hosszútávú hatását csak rendszeres használat mellett tudja kifejteni.

Egyébként a kolléganőm is egy picit aggódott az ára miatt, de megnyugtatta a tudat, hogy 30 napos pénzvisszafizetési garancia is jár a termékre, ami úgy néz ki, hogy ha a tubus kétharmada meg van – ez körülbelül két hetes használatot jelent ugye -, úgy azt visszaküldve, a pénzt is visszautalják.

A szérumot egyébként Magyarországon csak és kizárólag a már említett webshopon keresztül lehet megrendelni, hiszen a weboldalt üzemeltető cég az egyetlen, kizárólagos magyarországi forgalmazója ennek a terméknek. Ami amúgy egy olasz kozmetikumokat gyártó cégnek a fejlesztése.

Igazából a honlapon ennél jóval több információ megtalálható, nem igazán marad kérdése az embernek, ha végig görgeti. Nekem ugyan nincsenek olyan problémáim, amikre tudnám használni, de a kolléganőm hihetetlen elégedett, szinte kivirult és mindenki észrevette rajta a változást. De ami a legfontosabb: az ödémás szem a múlté, és hogy ő is elégedett magával és jól érzi magát a bőrében.