Okjs képzések felnőtteknek, vállalható időbeosztással

A divat kifejezést az élet nagyon sok területén használjuk. Lehet divatja a frizurának, a konyhának, az autóknak, a szokásoknak, a zenének, a filmeknek és tulajdonképpen bárminek, amit éppen valamiért piedesztálra emel az emberek egy jelentős, vagy kellően hangos csoportja. Ami talán szerencsés, hogy amennyire a teljesen jelentéktelen dolgokból is képesek vagyunk mi, emberek felesleges divatokat kovácsolni, úgy az igazán menő dolgoknak sem kell feledésbe merülniük: a felnőttképzés és az okjs képzések is lehetnek ma épp olyan divatosak, mint egy szakadt farmer, vagy az eltorzított hangon gépi alapra semmiről tátikázó tinisztárok művei. Micsoda remek dolog, hogy tanulni igenis menő! Bizony, mert hát az élete útján nem biztos, hogy ezt mindig így gondolja a nebuló. De mire a húspiacon szembesülünk vele, hogy a tudás tényleg hatalom, addigra általában kikerülünk az iskolapadból és vagy felkészültünk erre a helyzetre, vagy nem. Ha nem, akkor sincs veszve semmi, hiszen ott van a lehetőség: okjs képzések és felnőttképzés formájában. Csak azért, mert ezt tényleg sosincs késő elkezdeni.

Számos képző intézmény létezik, mert szerencsére valóban divatos a tanulás még a felnőttek között is, így szükséges, hogy nekik is lehessen valahol tanulni. Akkor is, ha mondjuk valaki már elmúlt 53 éves. Az általam ismert intézmény az Oktatózone, ami egy megfizethető árakon oktató, piacképes szaktudást adó oktatóközpont. Itt bizony tényleg el lehet sajátítani a szükséges tudást ahhoz, hogy aztán jobb szakemberekké váljunk, akik majd pénzben mérhetően is jobban boldogulnak a munka világában.

A kritikus pont a felnőtt okjs képzések között talán az időbeosztás, hiszen a munka mellett sokkal nehezebb megtalálni azt a pici időablakot, amit még rá tudunk szánni a tanulásra. Az Oktatózone kínálata attól különleges, hogy szerintem az ő óráikat könnyedén be lehet illeszteni egy hagyományos családi heti menetrendbe. Az órák többnyire hétvégén vannak és akkor is főként egy napot vesznek el, tehát nem megy a levesbe a teljes hétvége. Mellette pedig kellően hosszú időt adnak arra, hogy minden témára jusson idő, mert a legtöbb tanfolyam akár fél évig is eltarthat. De erről minden képzésnél külön-külön tájékozódhattok, mert leírják a képzési díjakat, a jelentkezési időszakot, a képzési napokat és még azt is, hogy a megszerzett tudás által milyen többletre számíthat a tanuló a munkaerőpiacon.

Mert bizony ez az igazi lényege ezeknek a továbbképzéseknek. Ha valaki szerez egy újabb képesítést, azzal több lesz és többet is fog érni a tudása, netán ha még valami olyan hatósági képzést is elvégez, amivel új jogköröket gyakorolhat, akkor meg aztán pláne nagy lehet az előrelépés. Az egyik ismerősöm például érintésvédelmi képzésen vett részt, azóta pedig ő írhatja az ezzel kapcsolatos vizsgálatok alkalmával készített jegyzőkönyveket és így lényegesen megnőtt a fizetése, pedig ugyanannál a cégnél maradt. Szóval érdemes az oktatásba fektetni.

A képzési díjak is mindenképpen sok jóval kecsegtetnek, mert egyikre sem lehet azt mondani, hogy na ez aztán elérhetetlen. Sőt! Gyakorlatilag ahogy gyorsan átfutottam ezeket az összegeket, úgy láttam, hogy amennyit ezekkel a képzésekkel lehet havonta keresni, na, annál mindegyik díja kevesebb. Szóval elég előre összetakarékoskodni a képzési díjat, mert aztán úgyis az van, hogy az első fizetésből már újra össze is szedtük azt. Szerintem ez nagyon klassz és mindenképpen az okjs képzések mellett szól az is, hogy a legtöbb esetben magánszemélyeknek lehetőségük van részletekben kifizetni a díjat, havi bontásban. Ez szerintem igen nagy segítség lehet, szóval ha szeretnétek belevágni egy kis tanulásba, akkor az Oktatózone ebben biztosan remek partner!

okjs képzések