Milyen egy divatos polc? A fém polc illik a szobámba?

A lakberendezés egy nagyon érdekes dolog. A lakberendezés tekintetében is folyton változik a divat, de míg a ruhatárunkat egyszerűen át tudjuk alakítani, a lakásunkkal már más a helyzet. Mindenki, aki egy modern, divatos lakásban szeretne lakni, igyekszik megragadni azokat az elemeket, amik később is divatosak lehetnek, és a többit pedig az idő múlásával igyekszik ezekhez igazítani.

Vannak olyan elemek, amik könnyen cserélhetők, hiszen egy dohányzó asztalt nem nehéz megmozdítani és kicserélni, ez igazán nem is képvisel nagy értéket. de egy kanapé, vagy egy beépített szekrény, egy polcos elem kicserélése már sokkal nagyobb munka és sokkal nagyobb anyagi vonzata is van.

Amikor a lakásunkat szeretnénk berendezni, akkor arra is gondolnunk kell, hogy akár 5 év múlva is tetszeni fog-e ugyanaz a szín, amit felkentünka falakra, és hogy 5 év múlva is jó lesz-e az a polc, amit választottunk.

A polcok esetén nem feltétlenül a divatosság miatt kell aggódni. Amikor beköltözünk, akkor igazából a lehető legkevesebb holmit visszük magunkkal, az évek során pedig csak nőni fog ezeknek a száma. Mindenképpen úgy kell terveznünk tehát, hogy a polcaink bővíthetők és kellően strapabírók legyenek és ne kelljen pár év múlva lecserélni őket., mert már kinőttük, vagy mert már nem tetszik.

A padlószőnyeg például nem jó választás egy lakásba, nem csak mert nem lehet rendesen tisztítani, habnem mert nem adja meg a változtatáshoz szükséges teret. A padlószőnyeget lerakatni nagyon drága, felszedetni pedig még drágább, így nem nagyon lehet cserélgetni. Pedig én azt vallom, hogy ahogyan a személyiségünk változik, úgy kellene velünk együtt változnia a lakásunknak is.

Hiába szokjuk meg, vagy szeretjük meg a lakásunkat, egy pár év eltelte után mindenképpen változtatni akarunk majd a kinézetén és akkor bajban leszünk, mert csak nagyon magas költségek árán tudjuk majd a váloztatásokat eszközölni.

De hogyan rendezhetjük be a lakásunkat úgy, hogy az később is tetsszen nekünk?

Amikor elköltöztem, akkor kifejezetten az olcsó, átmenezi megoldásokat kerestem. Próbáltam olcsón berendezni a lakásomat, de úgy, hogy az mégis tükrözze a lakója szemáélyiségét és ízlését.

Ahogyan teltek az évek, úgy adtam egyre több mindent hozzá a berendezéshez, így lett egyre inkább az enyém a lakás.

A lakásom legkülönösebb bútora majdnem mindenki szerint a fém polc volt. Ez a fém polc először mindenkinek furcsa volt, de én szerettem, és most már el sem tudnám képzelni az életemet nélküle.

Úgy történt a dolog, hogy szerettem volna egy polcos szekrényt, amin a könyveimet, és egyéb személyes holmijaimat tarthatom, és akkor találkoztam a fém polccal.

A fém polc eredetileg irodai, raktári tárolásra lett kitalálva, de nekem nagyon megtetszett. Nagyon egyszerűen néz ki, az egész megjelenését igazából az hatásozza meg, hogy hogyan díszítem. Ez volt az, ami megfogott benne.

Először rendeltem egy darabot a rackinglog.hu oldalról, majd azt otthon összeraktam. A tetejére tettem pár képet, az oldalára pedig fényfüzéreket tettem és máris sokkal jobban mutatott a lakásban. Ahogy egyre több holmit halmoztam fel az évek során, úgy lett egyre több fém polc a lakásban.

fém polc
fém polc

Először a hálószobába vettem, majd az előszobába, a nappaliba, aztán még egyet a hálóba, és most már a fürdőben is fém polc van.

Azért szeretem ezeket a polcokat, mert szabadon alakíthatom, hogy mekkora legyen a polcok távolsága és nagy a teherbírása is. A fém polc összeszerelése is nagyon egyszerű. Szeretem, hogy igazából testre tudom szabni aszerint, hogy éppen mire akarom használni.

Az előszobában például az egyik polcos elemből kiszedtem a polcok felét, oda kabátokat akasztok, a másik részében és a kabátok alatt pedig cipőket tárolok.

Nem csak jól néz ki a maga letisztult egyszerűségében is, de nagyon praktikus is, hiszen az állíthatósága miatt azt tárolok rajta, amit csak szeretnék. A kihasználásának csak a fantáziám szab határt.

Amikor az első fém polc a szobámba került, mindenki hülyének nézett, de most már egyre több barátom keresi fel a rackinglog.hu-t, hogy ugyanilyen fém polcokat szerezzenek.

A rackinglog egyébként raktározással foglalkozik, de nem csak nagy tételben lehet tőlük polcokat szerezni. Nekem a fém polc jött be tőlük, de még több fajta polcos állványt is árulnak. A munkahelyemen például egy tőlük vásárolt polcon tartjuk az iratainkat is.

A rackinglogon nagyon egyszerű a rendelés, telefonon fel lehet keresni őket, de akár visszahívást is lehet kérni. Aztán elmondanak mindent, amit tudni szeretne az ember, és aztán le lehet adni a tényleges rendelést. Szerintem a polcok ára sem vészes,főleg a többi hasonló polchoz képest. Nagyon hamar hozzá lehet jutni a polcokhoz, mert elég rövid határidővel teljesítik a szállítást, ráadásul országosan.

Nem kell mindig a legszebb, legdrágább bútorokat megvenni, szerintem sokkal többet jelent, ha egy kicsit egyszerűbb irányba megyünk elé és magunk tesszük egyedivé végül ezeket a bútorokat. Nem kell túlzsúfolni sem a szobánkat, jó, ha van hely, hogyha később valamit változtatni szeretnénk.

A lakberendezésnél pedig nem érdemes a divatra figyelni, mert a változásával úgysem tudjuk anyagilag tartani a lépést.