Esküvői divat

Én nem gondoltam volna, hogy a menyasszonyi ruháknál is van olyan, mint amiket a kifutókon látunk, hogy modellek mennek fel-alá különböző szabású és anyagú ruhákban, és akkor abban az évben az a divat – márpedig van! Bár nem feltétlen mindig van konkrét divatbemutatójuk, divatfotókon biztosan megjelennek. A legfelkapottabb tervezők most már tematikához kötik az elkészült darabokat, különleges környezetben fotózzák őket, természetesen S-es méretű lányokon…

De ezek a ruhák nem mutatnak annyira jól a „húsvér” menyasszonyokon – ezt mesélte a ceremóniamester ismerősöm.

Ő nagyon sok esküvőn jár, de azt mondja, a ruha szerencsére a legkisebb gond, amin ki tudnak borulni a menyasszonyok. Abba beleszeretnek, és szeretik viselni, inkább a dekoráción, a programok menetén, az ételek minőségén tudnak fennakadni. De szerencsére az ő munkáját még soha senki nem kritizálta!

Csak egyszer volt (bal)szerencséje egy apóssal, aki azt akarta, hogy róla szóljon a pár Nagy Napja, méregdrága ajándékot adott át, hosszú beszédet tartott és még éjjel is szerepelni akart volna, de sikerült őt leszerelnie a ceremóniamester ismerősömnek.

Elmondása szerint az esküvők flottul szoktak lezajlani, mert ő alapos: elkészíti a forgatókönyvet, amit a párral egyeztet, és utána ezt átbeszéli a szolgáltatókkal (fotós, dj, helyszín), így a helyszínen már nincs meglepetés. Mindenki teszi a dolgát szépen a háttérben, ő pedig tud a násznép koordinálására és a hangulat fokozására figyelni. Ez a munka elég összetett, és alapos emberismeretet, pszichológiai érzékenységet kíván az embertől, de ez pont neki való feladat. Szokták a szolgáltatók is dicsérni, ő nekik van igazán viszonyítási alapjuk, hiszen minden esküvőn más ceremóniamesterrel dolgoznak együtt.

Azt mondják, ő jobban ráérez a násznép stílusára, nagyon jó a helyzetfelismerő képessége, rugalmas és szuper humoros. Besegít a fotózáskor a fotósnak, a buli elindításában a dj-nek. Ha egyszer férjhez megyek, tuti, hogy megkeresem – és az esküvői divatról is kikérem az aktuális véleményét!