A testvéremet a vendéglátás jobban érdekli, mint a divat

A tesómmal, Barbival mi nagyon különbözőek vagyunk, mind a személyiségünket, mind az érdeklődésünket tekintve. Én odavagyok a művészetekért – a festészetért, filmért, táncért, zenéért, na és persze a divatért is. A nővérem pedig a szöges ellentétem. Ő sohasem volt az a lányos kislány, inkább focizni, futkározni szeretett, mint babákat öltöztetni. Én bezzeg már kicsiként is imádtam öltözködni. Nyilvánvalóan persze ad ő is a megjelenésére, csak az ő nézőpontja szerint azt az időt, amit azzal töltene, hogy kitalálja, mit vegyen fel, sokkal hasznosabb dolgokkal is el tudná tölteni. Ezen nem is csodálkozok, hiszen saját éttermet vezet, ami szinte az összes idejét felemészti.

Ezek a különbségek kettőnk között abban is meglátszanak, hogy minek tudunk őszintén örülni. Ha én találok egy szép cipőt vagy ékszert, ami pont olyan, mint amilyenre vágytam, repesek az örömtől, és megyek is elújságolni, hogy milyen jó cuccokat vettem. Ő ezzel szemben legutóbb akkor volt ennyire lelkes, amikor egy új italhűtőt szerezett be az éttermébe.Barbi éttermében ugyanis nem olyan régen alakítottak ki egy helyes kis kerthelyiséget is. Most ide szeretett volna a nyárra egy italhűtőt szerezni, hogy kint is lehessen egy kis bár, és a pincéreknek ne kelljen mindig berohangálni az italokért. Minden részletet megtudtam erről az italhűtőről Barbitól, még azt is, hogy a https://rdealer.hu/termekek/italhuto oldalon találtak rá.

Engem egy italhűtő valahogy nem tud annyira lázba hozni, de azért gondoltam én is megnézem ezt az oldalt. Szerettem volna megbizonyosodni róla, hogy a nővérem jó helyen költötte el a pénzét. Egy ilyen nagy méretű italhűtő ugyanis nem olcsó mulatság, hanem egy valóságos befektetés. Felmentem hát a nővérem által megadott https://rdealer.hu/termekek/italhuto linkre, és elkezdtem nézelődni. Ez a cég, aki a hűtőt szállította a nővéremnek az Rdealer volt. Ők nagyobb konyhai és húsipari gépeket, valamint cukrászati- és fagylaltgépeket forgalmaznak. Ahogy felléptem az oldalra, máris kicsit megnyugodtam, mert egyből kiszúrta a szememet, hogy külön garancia oldaluk is van. Ez már egy jó előjel. Minden újonnan vásárolt gépre egy év garanciát vállalnak, de még a használt gépekre is 3 hónap garanciát nyújtanak. Ebből leszűrhettem, hogy nem csak új, hanem használt gépeket is árusítanak.

Megtudtam róluk azt is, hogy már több mint 20 éve foglalkoznak konyhai gépek forgalmazásával, tehát tapasztalat az van bőven. Egy külön bemutatótermük is van, ahol meg lehet tekinteni ezeket az egyébként olasz gyártmányú gépeket. Na, az tudható az olaszokról, hogy ők bizony szeretik a minőségi dolgokat, úgyhogy nekem már ez is garanciának számított a gépek jó minőségére. Ha az Rdealer által forgalmazott fagylaltgépek is olyan fagyit tudnak gyártani, mint az Olaszországban kapható fagyik, akkor bizony én sem sajnálnám rá a pénzt.

De elkalandoztam egy kicsit, térjünk vissza a https://rdealer.hu/termekek/italhuto oldalra és az italhűtőre. Szóval megtaláltam azt a 300 literes, pult alá építhető hűtőt, amit Barbi is vett. Megtudtam, hogy 380 dobozos vagy 240 palackos ital fér el benne. A tároló hellyel ezek szerint nem lesz gond, az tuti. Sőt, erre a termékre 2 év garancia is van, de szerintem amúgy sem lenne vele probléma. A leírások alapján elég jó minőségűnek tűnik (már amennyire abszolút laikusként én ezt meg tudtam állapítani). Az Rdealer pedig nagyon korrekt leírást adott a termékről, úgyhogy bennem nem is maradt több kérdés.

A rendelést telefonon keresztül lehet leadni, vagy pedig a Tapolcán található bemutatótermükben, mivel tapolcai székhelyű cégről van szó. Barbi azt mondta, hogy ő kb. 2 hét után vehette át az italhűtőt, ami egybeesett azzal, amit az oldal is állított, miszerint rendelésre 2-4 hét alatt érkezik meg. Szóval ez az “ígéretük” is teljesült. Megnyugtattam hát magamat, hogy jó vásárt csinált a nővérem. Legközelebb már egy jó kis olasz fagylaltgépet is vehetne.