Az angol a divat világában is fontos, ezért iratkozom be egy tanfolyamra

Angol nyelvtudás nélkül nehéz érvényesülni a világban, ezért fontos mindenkinek a nyelvtanulás. Amikor iskolába jártam, akkor ezt nem éreztem annyira fontosnak, de most, felnőtt fejjel már rájöttem, hogy egy kicsit jobban kellett volna figyelnem az angol órákon.

Én általános iskolában német nyelvet tanultam, így gimnáziumban találkoztam először az angol nyelvvel, mikor elkezdtük a második nyelvet is tanulni. A némettel sosem voltam jóban, de német nyelv tanulása után az angol sokkal könnyebben ment. Sosem volt problémám vele, nem kellett pluszba tanulnom, mindig viszonylag jó jegyeket szereztem nulla energiabefektetéssel. Azóta kicsit bánom, hogy sosem törekedtem jobbra és sosem ültem le igazán tanulni, mindig csak arra a tudásra hagyatkoztam, ami az órák alatt rám ragadt.

Most már nagyobb szükségem lenne az angolra, hiszen a divat szakma hivatalos nyelve az angol, ki sem lehet kerülni. Bármilyen közvetítést nézek a kifutókról, mindig angolul beszélnek benne és amikor online rendelek, akkor is többnyire külföldi oldalakat veszek igénybe, és természetesen ott is az angol nyelvet használják.

Az élet minden területén kapcsolatba kerülünk az angol nyelvvel, a hobbim,a divat iránti érdeklődésem miatt pedig még többet találkozom a nyelvvel. Angol tudás nélkül nem tudok cikkeket olvasni a divatról, nem tudok interjúkat sem olvasni.

Egyszer megelégeltem, hogy nem értem rendesen a kommentátorokat és az újságcikkeket, akkor elhatároztam, hogy angolul fogok tanulni. Komoly elhatározás volt ez a részemről de nem féltem belevágni.

A nyelvtanulás folyamatosan fejlődik, a tanárokat folyamatosan továbbképzésekre küldik, ahol megismerkedhetnek a nyelvtanulás technikájával, megtudják, hogy hogyan lehet a legkönnyebben elsajátítani a nyelvet.

A nyelvoktato.hu oldalon sokat lehet olvasni erről, Ott le van írva, hogy az angol tanulásnak milyen fajtái vannak és az egyes angol tanfolyamoknak milyen séma szerint kellene haladniuk, így ha valaki tanárral tanul, akkor ellenőrizni tudja, hogy jól haladnak-e, ha otthon tanul, akkor egy kis segítséget nyújt neki.

Én nem vagyok a teljes egyedüli tanulásnak a híve, hiszen ha valamit nem jól tanulunk meg, akkor nagyin nehéz lesz átszokni a jó formulákra. Azoknak, akiknek nem megoldhatóak a tanfolyamok, én az online tanulást ajánlom. ebben az esetben nem kell bemenni órákra, de mégis megkapjuk azt a támogatást, ami a nyelv teljes elsajátításához szükséges. Így például könnyedén meg lehet tanulni a nyelvet az otthon kényelméből is.

elsősorban én is egy ilyen tanfolyamot keresek, ahol otthon tudok majd nyelvet tanulni. A nyelvoktato.hu oldalon is láttam, hogy az online oktatás mennyire jó, már csak meg kell találnom a megfelelőt és a divat érdekében el is tudom majd sajátítani a nyelvet.