A ruháim is megérdemlik a gondoskodást, ezért illóolajos öblítőt készítek

A legtöbb lányhoz hasonlóan engem is tinédzser koromban ért el a divatmánia, és egyre többet kezdtem adni a megjelenésemre. Amikor még vidéken laktam, ahol kevés olyan ruhaüzlet volt, ahol olyan darabokat találhattam volna, amelyek tetszettek, inkább mindig megrendeltem a ruhákat, vagy pedig egy előre kiválasztott hétvégén anyukámmal együtt elmentünk a legközelebbi nagyobb városba vásárolni. Szerintem ez egy fantasztikus anya-lánya program volt, máig nagyon szép emlékként gondolok rájuk. Sok olyan ruhám van, amit még azóta is hordok, és nagy becsben tartok, mivel az anyukámtól kaptam őket.

Mivel igyekszem tudatos vásárló lenni, nem szeretek egy-egy ruhadarabot kidobni csak azért, mert már ráuntam, vagy mert már nem annyira élénk a színe. Mindig megtalálom a módját, hogyan alakítsam őket át úgy, hogy csinosak és használhatóak is maradjanak. Éppen ezért érdemes azt is megválogatni, hogy hol vásárolunk, és milyen minőségű a kiválasztott ruha anyaga, mert a jobb minőségért és a tartósabban viselhető ruhadarabért sokkal inkább megéri kiadni azt a plusz 2-3 ezer forintot, mint megvenni a silány minőségű terméket, ami pár hét múlva már szét is foszlik.

Mivel szeretném jó állapotban megtartani a ruháimat, nagy figyelmet szentelek a mosásra. Újabban elkezdtem az után érdeklődni, hogy hogyan készíthetnék otthon természetes anyagokból kíméletes öblítőt, vagy mosószert. Nem is tellett sok időbe, és megtaláltam a humanityaruhaz.hu/kategoria/100__tisztasagu_termeszetes_illoolajok_0.html weboldalt, ahol nagyon sok hasznos információt találtam arról, hogy miként használhatok illóolajokat különböző tisztítószerek és kozmetikumok elkészítéséhez. Meg is ütöttem a főnyereményt, amikor megláttam, hogy az oldal még recepteket is kínál, és találtam receptet egy természetes illó és illatolajokkal készülő öblítőhöz.

Az öblítő elkészítéséhez nem sok mindenre lesz szükséged , csupán némi vízre, ecetre, tetszőleges illóolajra, és ha extrán finom illatú öblítőt szeretnél, illatolajokra. Ehhez az oldal első sorban a fahéj, rózsa, citrom, narancs és a teafa illóolaját ajánlja, valamint remek fertőtlenítő hatása miatt a ciprus illóolajat. Ha ezek az illatok elsőre nem lennének elég szimpatikusak, bátran nézelődj a humanityaruhaz.hu/kategoria/100__tisztasagu_termeszetes_illoolajok_0.html oldalon, ugyanis még számos 100% tisztaságú, kellemes illatú illóolajat is forgalmaznak.

Elsőként az öblítő elkészítését fogom megpróbálni, de ha már nagyon belelendültem a tisztítószerek saját kezű kikeverésébe, egy idő után már a saját kozmetikumaim elkészítésében is bevetem az illóolajokat és a natúr vajakat. A másik kedvenc receptem, amit a weboldalon találtam az édes narancs illóolajjal készülő hajvég ápoló volt. Mindenképpen ez lesz a következő, amit elkészítek, ugyanis a hajamnak éppen egy természetes, adalékmentes ápolóra van szüksége, ugyanis nagyon könnyen töredezik a vége. Ehhez is csak pár összetevőre lesz szükségem: argán olajra, és az édes narancs illóolajra, valamint egy üvegre, amiben tárolhatom. A Humanity áruház webshopján pedig még a házi kozmetikumok gyártáshoz szükséges összes eszköz; üveg, flakon, szórófej, spatula, stb… megtalálható, és receptes könyvek is arra az esetre, ha minden ötletet internetmentesen, egy helyen szeretnénk megtalálni.

Sőt, ha nagyon kreatívnak érzem magam, a saját parfümömet is előállíthatom az olajokból. Az már biztos, hogy a saját illatomban az idegeket is nyugtató rózsafa illóolaját és az immunrendszer működését is serkentő szantál illóolaját is használni fogom, ugyanis füstölők között is a szantálfa illatú a kedvencem, hát miért ne próbálnám ki parfümben is?
A legtöbb igazán nagy divatház is rendelkezik saját parfüm kollekciókkal, ha elkészítem a magam egyedi parfümét, egy kicsit talán én is Karl Lagerfeldnek, vagy Yves Saint-Laurent-nak érezhetem majd magamat.