A divatot mindig csak óvatosan kövessük – kismamafotózásban is

Mióta az eszemet tudom, némileg hadilábon álltam a divattal, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy elég ambivalens a “kapcsolatunk”… egyre kevésbé értem az újabb és újabb hullámokat, Már elég hamar rájöttem, hogy a hétköznapokban is inkább az egyszerű, elegánsabb, vagy legalábbis elegánsba hajló ruhákban érzem jól magamat, persze mindenféle giccs nélkül. Mindig el kell találni a megfelelő darabokat, akár egy boltba ugrom le, akár színházban van jelenésem esti időpontra; viszont azt vallom, hogy amikor csak lehet, úgy érdemes kinézni, mintha bármikor találkozhatnánk a legnagyobb ellenségünkkel. Persze könnyen meglehet, hogy ebbe a régen gyökerező önbizalomhiányom is közrejátszik, de nekem nagyon segített a tudatos öltözködés az évek folyamán.

Viszont nem csupán az öltözködésben kell megtalálnunk a saját stílusunkat és nem feltétlenül a tömeg után menni; ilyen például a kismamafotózás is. Nemrégiben egy jó barátnőmnek, Kittinek segítettem kiválasztani, hogy – szerintem – kihez lenne érdemes fordulnia kismama fotózás ügyében és mint kiderült, ez a javaslatom, vagyis Szoboszlai Kriszti abszolút sikeresnek is bizonyult! Kitti alapvető stílusához is épp ugyanaz az elegancia és nem mellesleg magas profizmus illett, amire itt rábukkantunk. Persze, nyilván mindezt nem a hobbifotósok hobbiárain, viszont lássuk be; minőségi ruhát nem kapunk olcsón, miért várnánk el mást a szolgáltatóktól?

Elvégre nekik is számos költségük adódik egy fényképezés során, sőt már abban is, hogy odáig eljussanak, hogy profi módon fényképezzenek; viszont, hogy minél többen megtalálhassák az igényeiknek és anyagi keretüknek megfelelő lehetőséget, itt is több csomagajánlattal találkozhat az érdeklődő. Választhatunk az alap, az exkluzív és VIP csomagok közül: az elsőnél 12, a másodiknál 24, míg a harmadiknál már 30 darab képet kaphatunk kézhez, gyönyörű retusálási munka után. Persze nem csupán ez a különbség; a VIP csomag már tartalmazza az árban egy stúdió bérlési díját, egy gyönyörű sminket és hajat és egy fantasztikus fine art fotóalbumot is; az előző kettővel ellentétben.

Aki még ennél is több képet szeretne, annak sem kell elkeserednie, merthogy lehetőség van egy úgynevezett MIX csomagra való befizetésre is! A MIX csomagban a stúdió- és kültéri fotózás kerül “mixelésre”, tehát az ár egy 90 perces kültéri fotózást és egy 2 órás stúdióbérlést tartalmaz. Összesen ezek után 45 kép kerül átadásra retusálva, és a VIP csomaghoz hasonlóan itt is tartalmazza az ár a haj és smink profi elkészítését.

Kitti hosszan tűnődött ugyan, sok lehetőséget átnézett a segítségemmel a napok alatt, hiszen azért nem minden nap kismama az ember és a fényképek sem mindegy, hogy mikor készülnek (erre is felhívják a figyelmet a weboldalon), tehát nagyon fontos, hogy kit választunk ki a kismama fotózásra. Szerencsé(m)re Kitti is úgy érezte, hogy végül jól döntött: a fotózás után nagyon lelkes volt, viszont a képek kézhez kapása után gyakorlatilag le sem lehetett törölni arcáról a mosolyt; azóta pedig már családi fotózásukat tervezgetik – ugyanitt, Szoboszlai Krisztinél…