Babakocsik, amik divatosak, praktikusak és kényelmesek is

Nagy általánosságban a divat nem éppen a kényelemről szólt. A divatról az terjedt el, hogy nem éppen kényelmes. A divat központjában abszolút nem a kényelem áll.

Legalábbis, régebben ez volt az általánosan elterjedt nézet. De az idők változnak és szerintem a divat ma kényelmesebb, mint valaha. Mostanában hódítanak az oversize, azaz nagyméretű ruhák, a magasderekú farmerek, a kényelmes egyberuhák is.

A divatban egyre nagyobb jelentősége van a kényelemnek. Régebben, a középkor divatjában megjelent szoros fűzők, a kétezres évek szoros csőfarmerjei eltűntek, és már nem elvárás, hogy az elegáns megjelenésnél feltétlenül kényelmetlen tűsarkúban jelenjen meg az ember.

Egyre jobban értékeljük a kényelmes darabokat a szoros, feszülős, kellemetlen anyagból készült ruhákkal szemben, és már az sem ritka, mikor az örök divat farmer helyett melegítőben járkálunk a városban.

A divat folyton változik, és hiába próbáljuk megtippelni, mi fog következni, szinte lehetetlen, hiszen a divatot mindig más alakítja.

Divatba jöttek például most a környezetbarát megoldások, az újrahasznosított ruhák, és egyre többen járnak használt ruha boltokba.

A környezettudatosság jegyében egyre kevesebb új ruha fogy, vannak olyan kezdeményezések, ahol elvihetik az emberek a ruháikat, és mások megunt darabjait vehetik meg, egyre többen keresik az interneten is a használt ruhákat. Ez részben anyagi okok miatt van így, másfelől viszont a pazarlás megállítására és a kevesebb szemét előállítására irányuló mozgalmaknak köszönhető.

Bevallom, én is egyre többször veszek használt ruhákat közösségi oldalakon, egyre többször tévedek be használtruha boltokba, de emellett ugyanúgy látogatom a fast fashion illetve a tervezők üzleteit is.

Egyre inkább nő az egyediség iránti vágy, ezért van, hogy a turkálóként elhíresült boltokból szerzik az emberek a holmijaikat, hiszen ezekben 1-2 darab van egy ruhából és elég kicsi a valószínűsége, hogy ugyanolyan ruhában megyünk dolgozni, mint mondjuk a munkatársunk.

Mindenképpen előnye a kevesebb szemét előállítása ennek, és anyagi okokból is jó, ha nem vágyunk mindig a jó kollekciókra. De ennek következtében , mivel csökken az új ruhák iránti kereslet, ezeknek az éra egyre magasabb lesz, mivel kevesebb eladásból szeretnék megtermelni ugyanazt a hasznot, így a dizájner cuccok, vagy az egyszerű fast fashion ruhák is sokkal drágábbak lehetnek az elkövetkezendő években. De ez a jövő zenéje, még messze van, még sokan vannak, akik hozzám hasonlóan inkább az első gazdái szeretnének lenni egy ruhának, és előnyben részesítik az új ruhákat, főleg, mert ha megtetszik egy darab, akkor egy ruházati üzletben valószínűleg könnyebben találok a méretemben, mint egy használtruha boltban.

Babadivat

Szerintem a kisbabák öltöztetésénél van a legnagyobb szerepe a használtruha boltoknak, hiszen a gyerekek nagyon gyorsan nőnek, ezáltal nagyon hamar kinövik a ruháikat. Felesleges nekik drága ruhát venni, mert sajnos úgyis csak kis ideig tudják hordani, hamar kinövik, így felesleges erre a kis időre vagyonokat költeni. Anyagilag pedig nagyon megterhelő lehet a családnak, ha minden alkalommal márkás ruhákat vesznek a kisgyermeküknek.

Van babadivat, vannak népszerű minták, népszerű darabok, de ebben az életkorban szerintem a legjelentősebb szempont a ruha anyaga, a szabása. A kisgyermekek még nem értik a divatot, nekik az a fontos, hogy a ruha, amit felvesznek, kényelmes legyen. Mondjuk antiallergén, puha anyagokból készüljön, tartós legyen, könnyen lehessen mosni és kényelmes legyen a viselése órákon át.

A kisgyermekeknek való ruhaválasztáskor ezek a legfontosabb szempontok szerintem. Éppen ezért van, hogy a babaruhákat legtöbbször másodkézből, ismerősöktől, használtruha boltokból szerzik az anyukák, de népszerűek a többdarabos kiszerelések, a hipermarketek babaosztályai is.

Babakocsi divat

A babakocsiknak , ahogyan a babaruháknak is, muszáj kényelmesnek lenniük. Fontos, hogy olyan anyagokból készüljenek, amik nem kezdik ki a babák bőrét, és fontos, hogy kellően strapabírók legyenek. A babakocsik esetén mindenképpen fontos, hogy kényelmes és praktikus legyen, ne csak szép.

Babakocsi vásárlásnál én azt javaslom, mindenképpen kerüljük a használt babakocsikkal foglalkozó üzleteket. HA egy babakocsit ugyanis nem visznek el, vagy kidobnak, annak midnenképpen oka van. Persze vannak olyan emberek, akik meg tudják javítani a kisebb hibákkal rendelkező kocsikat, de nem ez a jellemző.

Egy jó babakocsi pedig hosszú ideig társa lehet a kisgyermekünknek.

Egy babakocsi minden nap nagy terhelésnek van kitéve, folyamatosan használják, és hiába készül az a világ legjobb anyagaiból, akkor is elkerülhetetlen az elhasználódása a hosszantartó használat miatt.

Vannak, akik meg vannak elégedve a használt babakocsikkal is, de én kifejezetten ellenük vagyok, Szerintem a babakocsi olyasmi, amin nem szabad spórolni, és mindig azt kell nézni, mi a legjobb a gyermekünknek, melyikben érezheti a legjobban magát.

A legjobb, hogyha mikor babakocsi vásárlásra kerül a sor, egy nagyon megbízható oldalt keresünk. Jó, hogyha olvasunk véleményket a babkocsikról, ha megkérdezzük az ismerőseinket, hogy ők honnan vásáéroltak, vagy éppen melyik márka tetszett nekik a legjobban, melyik vált be.

Ha nincsenek ilyen ismerőseink, akkor pedig a legjobb, ha az interneten nézünk körbe babakocsi vásárlási tippekért.

Én például nagyon ajánlom a https://www.babaverda.hu/babakocsik/sportbabakocsik oldalt. Itt ugyanis egyenesen a gyártóktól szerzik be a prémium minőségű babakocsikat, így az áruk sokkal kedvezőbb, mintha más viszonteladóktól szereznénk be őket. És szerintem mindig fontos, hogy ha lehet, akkor a legjobb termékeket a legjobb áron próbáljuk meg beszerezni.

Akinek van gyermeke, az tudja, hogy mennyire sokba kerül egy babaszoba, mennyire sokba kerülnek azok a dolgok, amikre feltétlenül szüksége van a kisgyermekünknek, és a gyereknevelés mennyire költséges tud lenni. Ezért fontos, hogy egy viszonylag drágább terméket, például a babakocsit a lehető legjobb áron szerezzük be. De ehhez nem szabad leadni a minőségi elvárásainkból sem.

Babakocsi fajták

Ez főként azoknak szól, akik hozzám hasonlóan viszonylag újak a babakocsi vásárlás területén.

A babakocsiknak szerintem három említésre méltó fajtája van: a mózeskosaras babakocsi, a sport babakocsi és a multifunkciós babakocsi.

A mózeskosaras babakocsiról szerintem nem kell sokat magyarázni. Ez az a klasszikus babakocsi, amiben fekszik a gyerek, nagyjából 3 éves korig szokták használni. Mikor ül, mikor már kicsit mozgékonyabb, akkor érdemes váltani, hiszen ez a babakocsi kialakítását és méreteit tekintve sem alkalmas már nagyobb gyerekek számára.

A másik fajta a sport babakocsi, amit leginkább úgy tudnék leírni, hogy klasszikus ülő babakocsi. Ez az a fajta, amiben a gyerek már ülni tud, ami sokkal nagyobb mozgásteret ad neki, rendszerint nagyobb az ülő része, állítható, hogy éppen feküdni, vagy ülni szeretne benne a kisgyermekünk és általában a lábtartónak, a háttámlának is több állása van, hogy minden helyzetben kényelmes legyen csemeténk számára.

A harmadik nagy csoport pedig a többfunkciós vagy multifunkciós babakocsi. Ezeknek is több fajtája van, de szerintem az a legnépszerűbb, ami egy mózeskosárból, sportbabakocsi részből és autós hordozóból áll.

Ez a babakocsi az a modell, ami szétszerelhető, könnyen össze lehet rakni és lehet rajta cserélgetni az egyes részeket. Az autóshordozó tökéletes, ha hosszabb utakra megyünk és ugyan autóval megyünk, tudjuk hogy babakocsira is szükség lehet.

A mózeskosaras és a sport rész pedig a mindennapi használatokra alkalmas. Hiszen a gyermeket így vihetjük magunkkal nagyjából mindenhova,. Ennek a babakocsinak az az előnye, hogy egyben megkapunk mindent, amire szükségünk van, nem kell 3 éves kor után új babakocsit venni, és az ára jellemzően sokkal kedvezőbb, mintha két külön babakocsit vennénk.

Vannak iker babakocsik, amikből van olyan fajta, amiben egymás mögött, és van olyan, amiben egymás mellett ülnek a gyerekek. Ez szerintem nem képez külön kategóriát, hiszen ez is lehet sport vagy sima babakocsi.

De mire figyeljünk babakocsi vásárlásnál?

Nem minden a szín és a minta. Mindig érdemes arra figyelni, hogy milyen anyagokból készül a babakocsi, hogy mennyire antiallergén, mennyire puha és kényelmes, vagy hogy mennyire könnyen lehet tisztítani, hiszen ezek azok, amik igazán fontosak lehetnek.

Nagyon fontos, hogy a megfelelő babakocsit vegyük meg, hiszen ha sokat toljuk babakocsiban a gyermekünket, akkor a helyes tartásához, a gerincoszlop helyes fejlődéséhez is hozzájárul a babakocsi megfelelő kialakítása. Mindig érdemes arra figyelni, milyen matrac van a kocsiban, vagy hogy van-e egyáltalán benne matrac.

Fontos, hogy tudjuk, milyen rendszerességgel fogjuk használni a babakocsit, és milyen távokra. Hogyha alapvetően autóval járunk, akkor valószínűleg kevesebbszer, kisebb utakra fogjuk használni a babakocsit, de ha tudjuk, hogy sokat fogjuk használni a tömegközlekedésen is, akkor érdemes arra is figyelni, hogy ne legyen túl nagy, hogy könnyű szerkezete legyen és könnyen tudjunk vele utazni is.

Ha pedig a babakocsit magunkkal szeretnénk vinni az autóban, akkor fontos, hogy könnyen össze lehessen hajtani, hogy könnyű legyen a tárolása.

Szerintem nagyon fontosak a nagy kerekek, hiszen könnyebben lehet így navigálni a babakocsit még nehezebb terepen is.

Fontos, hogy megfelelő biztonsági rendszer legyen a babakocsiban, főleg, ha sport babakocsiról van szó. Hiszen, ha nincs megfelelő biztonsági rendszer benne, nem elég jó a biztonsági öv, hamar kieshet a gyerek belőle.

Érdemes arra is gondolni, hogy megfelelő védelmet nyújtson a babakocsi a nap ellen, hogy legyen benne lábzsák, hogy mi is tudjunk bele pakolni, így legyenbenne hely például a bevásárlásnak is.

Érdemes arra is gondolni, hogy sokat fogjuk tolni azt a kocsit, ezért jó, ha a babakocsinak állítható a tolókarja is.

Most, hogy ennyi mindent felsoroltam, szinte lehetetlennek tűnik egy jó babakocsit találni, pedig nem az.

Ahogyan említettem, a https://www.babaverda.hu/babakocsik/sportbabakocsik oldalon olyan babakocsikat lehet venni, amik minden előzőleg leírt kritériumnak megfelelnek. A https://www.babaverda.hu/babakocsik/sportbabakocsik oldalon levő babakocsik mind nagyon magas minőségűek, egyenesen a gyártótól, szinte lehetetlen csalódni bennük.

Ezek a babakocsik minden elvárásnak megfelelnek, szinte luxus babaverdák, amikben a kisgyermekünk garantáltan élvezni fogja az utazást.

Itt elég jó áron lehet hozzájutni ezekhez a prémium babakocsikhoz, amiknek mindegyike nagyon megbízható, tartós és mindennel fel vannak szerelve, amire csak gondolni lehet. Mindegyik olyan anyagokból készült, amik szuper tartóssá teszik anélkül, hogy a babának ez bármi kellemetlenséget okozna.

Lehet itt mózeskosaras, sport és többfunkciós babakocsikat is kapni, ezért bármire is vágyunk, itt megtaláljuk. Minden babakocsi több színben kapható, így a divatnak is megfelelnek, ezeket könnyen lehet tisztítani, és ha valami extrát szeretnénk, akkor a kiegészítők segítségével egyedivé is tehetjük őket.

A https://www.babaverda.hu/babakocsik/sportbabakocsik oldal nagyon megbízható, csak jókat lehet róla olvasni. A termékeik mind nagyon magas minőségűek, megbízhatóak és tartósak, szóval ha esetleg ilyen babakocsit vennénk használtan, akkor is belevághatunk, mert simán kibírnak több gyereket is.

A babakocsiknál a legfontosabb a kényelem és a praktikusság, de ez nem azt jelenti, hogy nem éri meg divatos babakocsikat vásárolni. Innen, a https://www.babaverda.hu/babakocsik/sportbabakocsik oldalról pedig nagyon jó, divatos színű babakocsikat lehet venni. Mert nem minden kényelmetlen, ami divatos, ha babakocsikról van szó.