Sokaknak a divat, sokaknak a mentális egészsége fontos

Kinek milyen értékrendje alakul ki, ezáltal helyeződik előtérbe a divat. Fiatalkorban véleményem szerint mindenki szeret divatosan, szép ruhába öltözni. Mindig követni az aktuális trendeket, melyekbe beletartoznak az egyes évszakokra jellemző színek, fazonok és szövetek. Van aki a tömeggyártású divatcikkeket szereti, vannak olyanok, akik az egyedi, kézműves termékeket preferálják. Ez valakinél pénz kérdése, de sokan úgy tarják, hogy a divat nem pénz kérdés, hanem a stílusé, hiszen valaki olcsóbban is meg tudja oldani a ruházkodást, és nagyon jól tud kinézni, másoknak viszont lehet akármennyi pénze, amiből sok divatos ruhát vásárol, mégsem mutat rajta jól.

Ezen eszmefuttatást vettük végig a barátnőmmel, amikor egy nagyon súlyos problémára is fény derült. Miszerint az egyik kolléganőjének férje, alkohol problémákkal küzd. És már diagnosztizálták, hogy ez már olyan fokú probléma, amit már a szaknyelv alkoholizmusnak hív. A rendszeres, értve itt a minden napos, akár még kis mennyiségű alkoholfogyasztást nevezik így. Ezen probléma nagyon nagy mértéket öltött, ezért már segítséget kell, hogy kérjenek. A férj nem szeretne kórházi körülmények között megbirkózni ezzel a szenvedélybetegséggel, ezért a családja más alternatíva után kezdett nézni. Mindenki összefogott, hogy ezt a problémát közösen tudják megoldani, az interneten kezdtek kutakodni.
Hamar találtak is egy remek lehetőséget, ami minden kívánalomnak megfelelt. A már a honlapjából is kiderült, hogy nagyon profi szakemberekkel állnak szemben, akik egy remek intézményt üzemeltetnek. Nem mást mint egy nagyon otthonos rehabilitációs, leszoktató házat, mely olyan, mintha otthon tudna felépülni, mentálisan megerősödni az alkoholproblémával küzdő ember.

Az intézmény bemutatkozásából kiderült a barátnőm kolléganőéjék számára, hogy az intézményt létrehozók, és az ott dolgozók egytől – egyig mind szenvedélybetegséggel küzdők voltak, akik győzedelmet arattak a függőségükkel szemben. Ezáltal nagyon hiteles tanácsot, és kezelési javaslatot, lelki támaszt tudnak nyújtani. Természetesen azóta megszerezték az ehhez szükséges iskolai végzettségeket, és így még inkább az újonnan érkező segítségére tudnak lenni. Addiktológia módszereivel minden egyes páciensüknek segítséget tudnak nyújtani. Nagyon nagy szakértelmükkel veszik fel az alkoholizmus betegségével a harcot, hiszen ebben az intézetben olyan, mintha otthon gyógyulna a páciens, minden -féle segítséget nyújtanak, mindenféle művi környezet nélkül. Addiktológia segítséget nyújt mindenkinek, akik hozzájuk fordulnak. A barátnőm kolléganője utána nézett az intézménynek, és annyira szimpatikusnak találta, hogy rögvest időpontot foglalt egy konzultációra, melyen a család is részt vett, hogy ezzel is biztosítsák a gyógyulni vágyót arról, hogy mindvégig mellette fognak állni, mivel rögös és nehéz útra ért rá, de a vége az, hogy elhagyhatja káros szenvedélyét és boldogan élhet tovább a családja szeretetében. Ez a csodás intézmény pedig segít ebben a nehéz út megtételében.
Azért volt a barátnőm kolléganőjének szimpatikus az intézmény, mivel gyógyult szenvedélybetegek hozták létre, végig a frissen az intézménybe érkező személy mellett tudnak állni, és azáltal útmutatást tudnak számára nyújtani, hiszen ők végig mentek ezen a nehéz úton, melyet sikeresen vettek.

A ház maga egy csodás helyen áll, mely mindinkább szolgálja a gyógyulni vágyók érdekeit, hiszen a jó levegő, majd a hétvégi kirándulások, segítségére van minden beteg számára. Nagyon sok reménnyel indultak neki az útnak és költözött be a barátnőm kollégájának férje, és minden erejét, bátorságát összeszedte, mely úton ez a csodás intézmény végig támogatni fogja, segíteni a nehéz, kihívásokkal teli napokban.