A szendvicspanelek is divatosak

Mindig is érdekes elképzeléseim voltak a divatról. Azt is mondhatnám, hogy valójában nem voltak semmilyenek, mivel nem igazán követtem nyomon a különféle kifutók eseményeit, valamint az éppen felkapott modellek legféltettebben őrzött titkait.

Az egyetlen olyan eset, ahol picit jobban betekintést nyerhettem a divat világába, az volt, amikor először megnéztem Az ördög Prada-t visel című filmet. Ott aztán egy eléggé fényűző világ rajzolódott ki a szemem előtt, noha az is igen hamar kiderült, hogy az a világ milyen rideg és felszínes.

Persze, mindenki másképp vonja le a tanulságot – már ha levonja egyáltalán – , és az is lehet, hogy valakinek ez a film a hírnév és a siker diadaláról szól, amelyért néha komoly áldozatot kell hozni, vagy egyenesen az egész emberségünket fel kell adni.

Ezzel kapcsolatban én úgy vagyok, hogy köszönöm szépen, ekkora árat nem vagyok hajlandó fizetni nemhogy egy gazdag, ám felszínes életért, hanem semmiért sem.

Egészen másfajta jelentéssel kellene felruházni – akár szó szerint – a divat szót: jelenthetné pusztán azt a sajátos stílust, amellyel mindenki jelen a világban, vagy akár olyan egyedi viselkedésformát, amely csakis kizárólag az adott személyre érvényes.

Egy ilyen divatbemutatóra aztán igazán kíváncsi lennék, bár nem hiszem, hogy valaha is meg fog valósulni.

Hasonlóan érdekes kifejezésnek találtam a Szendvicspanel webshop-ot is, amelytől aztán teljesen kikerekedtek a szemeim, mikor először találkoztam velük.

A webshop fogalommal azért tisztában voltam, de hogy pontosan mi lehet az a szendvicspanel, már homályos volt számomra.

Némi internetes nyomozás után jöttem csak rá, hogy a szendvicspanelek tulajdonképpen valamiféle térelhatároló szerkezetek, amelyeket már egyre szélesebb körben használnak.

Egész nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a témába: a végére akartam járni ennek – a számomra teljesen új – szerkezetnek.

Ezért beírtam a keresőbe, hogy Szendvicspanel webshop, hogy megtudhassam, pontosan mi fán terem ez az egész.

Így találtam rá a csavarholding.hu nevezetű oldalra, ahol többféle szendvicspanel csavar is szembejött velem: volt ott festett, nagy teljesítményű panelcsavar, normál panelcsavar, illetve horganyzott panelcsavar is.

Persze, nemcsak a szendvicspanelhez szükséges tartozékok miatt volt érdekes számomra a csavarholding.hu.

Olyan egyéb eszközök vásárlására volt ott lehetőség, mint pl. alátétek, gipszkarton függesztők, szegecsek, menetes szálak, a temérdek féle csavarról nem is beszélve.

Rendkívül átláthatónak és letisztultnak találtam a csavarholding.hu nevű oldalt: nagyon tetszett, hogy minden egyes kategória szembetűnően el van egymástól különítve, hogy ne legyen belőle kavarodás, illetve, hogy minden látogató valóban azt az eszközt rendelje meg, amelyre a leginkább szüksége van.

A főoldalon ráadásul, a tulajdonosok telefonszáma is fel van tüntetve, amely számomra szintén szimpátiakeltő volt.

Azt is megtudhattam a csavarholding.hu-ról, hogyha a futárszolgálat nem érkezne meg időben az adott csomaggal, akkor a cég tagjai közül valaki személyesen kézbesíti nekünk a megrendelt terméket, vagy termékeket.

A csavarholding.hu-val történő találkozás után komolyan elgondolkoztam, hogy talán túl szigorúan, mondhatni, szűklátókörűen állok hozzá sok témához.

A divat világa például, semmit nem árt nekem, mégis olyan kritikával tudok róla beszélni, mintha személyesen sértené a bőrömet.

Holott, itt sincs másról szó, csak arról, hogy különbözőek vagyunk. Most sem tudom miért, de ezt valahogyan igen nehezemre esik elfogadni.

Attól még, hogy valaki szereti magát kifutókon mutogatni, vagy internetes keresőkön Szendvicspanel webshop után kutatni, még nem lesz kevésbé emberi lény.

Ez persze lehet, hogy túlságosan messzemenő következtetés, de legalább valamiféle belátás szorult belé.