Aktuális fürdőszoba divat: Milyen bútort vegyünk?

Lehet akármennyire divatos a fürdőszoba színe, hogyha a bútorokkal teljesen elrontjuk ezt a stílust. Mint mindig, a fürdőszobánk berendezésénél is nagy hangsúlyt kell fektetni z összhangra. Szerencsére sokféle bútort lehet kapni, amikkel a fürdőszobánk igazán stílusos lehet.

Olyan ez a fürdőszoba felújítás, mint egy kiránduláskor kiválasztani a szettünket. Ahogyan kiránduláskor is sokszor a kényelmes, praktikus ruhadarabokat választjuk a divatosakkal szemben, a fürdőszobabútor kiválasztásánál is figyelembe kell vennünk, hogy a bútorok a stílusosságuk mellett a funkciójuknak is megfeleljenek.

Amikor kisgyerek voltam, a fürdőszobába csak 10-15 percre mentem, gyorsan lezuhanyoztam, na meg a nap folyamán többször kezet is mostam, de ennyi volt a kihasználtsága. Most, felnőtt fejjel már sokkal több időt töltök el itt bent, mert szeretek sokáig ázni a kádban, lazítani a forró vízben egy jó könyvvel, esetleg filmet is nézek.

Szerintem az évek során alapvetően megváltozott az emberek fürdőszoba használata. Ezt bizonyítja egyébként a fürdőbombákat árusító üzletek népszerűsége is. Hiszen ki venne fürdőbombát egy 10 perces fürdéshez? Szerintem senki. A fürdőbombákat mindenki sokáig szereti élvezni. Sokszor mindenféle olajokat, sókat öntök a vízbe a fürdőbombák mellett, ezektől ugyanis nem csak a bőröm nyugszik meg, de segítenek a relaxálásban is.

Pont emiatt döntöttem úgy, hogy fel szeretném újítani a fürdőszobámat. Mivel egyre több időt töltök ott és egyre több dolog van, amit a fürdőben szeretnék elhelyezni, rá kellett jönnöm, hogy nem férek már el bent és nem is érzem magamat olyan jól ott, mint kellene.

Az első dolgom az volt, hogy beszereztem egy új, nagyobb kádat, amiben tényleg rendesen elférek, mert az eddigi ülőkádunk nem volt a legjobb relaxációs szempontból. Az új kádunkat viszont imádom.

http://furdoszobaotletek.hu/a-furdoszoba-butor-kivalasztasa.html
http://furdoszobaotletek.hu/a-furdoszoba-butor-kivalasztasa.html

A színekkel és a csempével nem volt nagy gondom, mármint a kiválasztás szempontjából. Elég konkrét ötleteim voltak a színvilágot illetően. A gyerekkoromat idéző fehér és halványkék csempék helyett ezúttal azt szerettem volna, ha valami sokkal különlegesebb szín venne körbe a fürdőben, ami egyébként a lakás többi részéhez is illik. Ezért döntöttem végül egy halvány rózsaszín csempe mellett. Szeretem ezt a színt és megnyugtat, ezért ezt éreztem a tökéletes választásnak.

A bútorokkal ennél kicsit nehezebb dolgom volt. A http://furdoszobaotletek.hu/a-furdoszoba-butor-kivalasztasa.html oldalon láttam felsorolva, melyikek a legnépszerűbb fürdőszoba szekrények.

Itt néztem utána, hogy egyáltalán milyen típusok vannak, hogy melyiknek mi az előnye. Mert nem mindegy, hogy állószekrényt vesz az ember, vagy csak alsó szekrényt, esetleg csak felső szekrényt.

Abban biztos voltam, hogy a csaptelep alá egy beépített szekrényt szeretnék, mert az eltakarja a csöveket, és ott tudom tárolni a tisztítószereket is, hiszen így nincsenek szem előtt.

Azt már jobban át kellett gondolnom, hogy milyen más szekrény legyen a fürdőben. Végül is, mivel nincsen annyira sok cuccom egy, az eddiginél jóval nagyobb alsó szekrény mellett döntöttem, illetve a kád mellé polcokat is szereltünk, amire az éppen aktuálisan használt tisztálkodószereimet teszem.

A fürdőszoba felújítás sokkal jobban sikerült mint gondoltam, nagyon gördülékenyen ment az egész. Most már tényleg jól érzem magam benne, sokkal jobban tudok relaxálni is és szerencsére sikerült divatosan is berendezni.

Igaz, a divat mindig változik és ezt egy fürdőszoba esetében nehezebb évről évre lekövetni, de úgy gondolom, hogy a mostani formájában még jó pár évig divatos maradhat a színe és az elrendezése is.